Benestar Emocional en l’adolescència

En l’actualitat existeix un increment molt rellevant dels trastorns mentals en xiquets, xiquetes i adolescents. En aquesta mena de trastorns és prioritari una detecció precoç i intervenció per a no arribar tard, des dels diferents àmbits (sanitari, educatiu, etc.)

L’àrea d’educació de L’Ajunatement del Campello ofereix una activitat de prevenció de la Salut Mental entre els adolescents, i es dirigeix, tant a famílies com a professionals de l’ensenyament, oferint la Xarrada Col·loqui “Benestar Emocional en l’adolescència” el 28 de març de 2023 que es realitzarà a la Sala Ramón Llull de la Biblioteca del Departament d’Educació del Campello.

Els continguts que tractarem des de l’àmbit Sanitari, són una Explicació de la problemàtica específica de Salut Mental en l’adolescència, amb els riscos que comporta, a més del ventall de recursos que ofereix la Sanitat Pública. Des de l’àmbit Educatiu una proposta dels diferents protocols de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a la prevenció i intervenció de l’alumnat amb problemàtica de Salut Mental en la Comunitat València.

Els i les professionals que imparteixen són Maribel Villaescusa Gil, Orientadora de la UEO (Unitats Especialitzades d’Orientació) de Convivència i conducta de la Direcció territorial d’Alacant; i el Dr. Vicente Juan Elvira Cruañes Cap servei psiquiatria Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant i Professor associat de psiquiatria de la UMH.