Molts dels nostres xiquets i xiquetes es van bolcar amb l’activitat organitzada per la biblioteca municipal titulada “Teixint ponts” i van tindre converses amb els seus avis en les quals els demanaven que els contaren alguna història de quan eren xicotets o algun moment que havien compartit junts.
Hem llegit totes les històries i són precioses. Són històries plenes d’emoció i bons sentiments en les quals es presenten des d’avis inventors fins a àvies que es llancen a la piscina amb un flotador de flamenc, passant per àvies que no saben nadar i ajuden els seus nets a aprendre a fer-ho i avis que ensenyen a muntar amb bicicleta.
En les seues converses les àvies i els avis els van explicar com es vivia fa anys, les coses que feien, com es divertien… És impossible resumir ací la tendresa i el carinyo que es transmet en totes les seues històries. Que bonic poder compartir temps de qualitat amb els nostres avis!
Hem llegit sobre avis que construïxen tiradors, que pasturen ovelles, que van aprendre a cosir en la mili o que eren tan pobres que no podien menjar tots els dies. Hem llegit sobre àvies que jugaven al futbol i grimpaven per palmeres; Avis que no saben quan van nàixer perquè en eixa època hi havia coses més importants que recordar; Avis que ens porten de viatge, que ens preparen el berenar, que ens abracen i ens besen. Àvies que van donar a llum a casa, avis que viuen lluny i als quals veiem poc, avis que escriuen poesies, que conten contes, que cuiden gallines. Àvies que no van ser al col·legi, que van emigrar a França, a Alemanya… que van immigrar a Espanya des del Marroc, l’Equador, Colòmbia… Àvies que somiaven amb unir-se al circ i portar vestits de lluentons, avis cambrers, grangers, mecànics i que estaven orgullosos del seu treball… avis i àvies que van ser xiquets i joves i les històries dels quals hauríem de recordar amb més freqüència.
Sempre diem que cal apagar el mòbil i encendre un llibre. Hui us diem que apagueu el mòbil i encengueu el somriure i les històries dels nostres avis i àvies.
Moltes gràcies per compartir tot això amb nosaltres.