QUINA POR!

El divendres vam celebrar Halloween al col·le i vam aprofitar per a parlar de les coses que ens fan por i de com podem afrontar-les. Vam parlar també de com les diverses religions i cultures han tractat el tema de la mort i del respecte i record de les persones que ja no estan.

La mort no és una cosa que només li vaja a passar a uns quants desafortunats: es morirà el meu gat, es moriran els meus pares i em moriré jo. També tu et moriràs… però l’important és el que fem mentre estiguem vius: les persones a les quals ajudem, les coses que puguem millorar… que la nostra vida mereixca la pena viure-la i que quan ja no estiguem la gent somriga en pensar en nosaltres.

Parlar de la mort a casa, en un llenguatge que les xiquetes i els xiquets puguen entendre, com parlar de sexe o de drogues és la millor manera de previndre que es convertisquen en temes tabú sobre els quals no s’atrevisquen a preguntar-vos. Si no s’atreveixen a preguntar-vos a vosaltres sobre aquests temes, serà internet, o la connexió a internet d’un amic la que els responga. No deixeu que siga la xarxa l’única que eduque als vostres fills i filles. Avanceu-vos, i, si necessiteu ajuda, per a això som ací.

Per cert! La nostra associació de famílies va ser de nou l’encarregada d’organitzar i dirigir aquesta *celebraión, *ademas d’aportar els premis que, com no podia ser d’una altra manera, van consistir en llibres i contes terrorífics per a continuar animant al nostre alumnat al fet que se submergisca en el món de la lectura. Us deixem ací el llistat dels premis per si necessiteu idees per a algun regal o voleu llegir-los a casa.