25 DE NOVEMBRE: DIA DE LA NO VIOLÈNCIA.

Al CEIP Cervantes durant aquesta setmana hem estat commemorant el dia 25 de novembre, dia de la no violència.

Tant l’etapa d’infantil com la de primària hem realitzat un munt d’activitats on els i les mestres ens han fet reflexionar al voltant d’aquest tema.

Hem vist curtmetratges, decorat portes, realitzat murals… El col.le ens ha quedat així de bonic!

Jornada esportiva de convivència local

El passat 16 de novembre l’alumnat de 6é de Primària va participar en una jornada esportiva de convivència amb altres escoles de la ciutat. L’event es va celebrar a l’Estadi Municipal, on es feren grups amb alumnat de les diferents escoles per jugar a jocs esportius on la competició i coorperació dels jocs uniren xiquets i xiquetes per gaudir d’una jornada amb la diversió i l’alegria com a protagonistes. Agraïm a la fundació El Cabal del Pobre per la seua iniciativa en la celebració d’aquesta jornada, així com a l’Ajuntament d’Algemesí per la cessió de les instal·lacions. 

Fes clic a VEURE VÍDEO

LA CASTANYERA 2023

Avuí hem celebrat a l’escola “la castanyera”.

L’alumnat d’infantil i primer cicle de primària ha gaudit d’una xicoteta representació de la història de “la castanyera”, tan típica de l’època de la tardor.

Hem passat una estona molt divertida on hem cantat, ballat i ens hem rist molt!

Gràcies a totes les persones que ho han fet possible!

Avaluació de context

Benvolguda família,
Ens posem en contacte amb vostés en relació al procediment d’avaluació del context social i educatiu de l’alumnat de tots els centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana, en el qual la seua filla o fill va a participar.
Tindre present el context social i educatiu en el qual es desenvolupa l’alumnat del nostre sistema educatiu és clau per a aquesta conselleria. Disposar d’aquestes dades actualitzades permet ser més justos en l’assignació de recursos, tant personals com materials, així com orientar actuacions i polítiques educatives que atenguen les necessitats detectades i que permeten, per tant, la millora de la qualitat educativa.
L’alumnat participarà d’aquesta avaluació de context mitjançant un qüestionari en línia dissenyat per a tal efecte, preservant en tot moment la seua identitat en les respostes.
El centre educatiu garantirà la correcta aplicació d’aquests qüestionaris i de la introducció de les respostes de l’alumnat a la plataforma informàtica on s’ha implementat el qüestionari.
La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació analitzarà les respostes dels qüestionaris de manera agregada, per centre educatiu i nivell escolar, sense que resulte possible esbrinar quin alumne o alumna ha emplenat un determinat qüestionari.
Per part seua, el personal del centre educatiu que puga col·laborar en el procés d’emplenament dels qüestionaris respectarà els deures de confidencialitat i sigil professional, i estarà subjecte a les responsabilitats de tota mena que es deriven del seu incompliment, estant obligat a l’eliminació de quants arxius i documents puguen identificar a l’alumnat o a les seues famílies, una vegada finalitzat el procediment, o com a termini
màxim el 30 de juny de 2024.

Pot consultar tots els detalls en matèria de protecció de dades en el document accessible en l’enllaç següent:
https://ceice.gva.es/documents/162783115/376259251/Avaluacio_context_2023_2024_clausules_proteccio_dades.pdf

Us agraïm de bestreta la vostra participació perquè el resultat d’aquesta replegada de dades siga satisfactòria i puga ajudar a la millora del nostre sistema educatiu.

Rebeu una salutació cordial
Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa

Estimada familia:
Nos ponemos en contacto con ustedes en relación al procedimiento de evaluación del contexto social y educativo del alumnado de todos los centros públicos, concertados y privados de la Comunidad Valenciana, en el cual su hija o hijo va a participar.
Tener presente el contexto social y educativo en el cual se desarrolla el alumnado de nuestro sistema educativo es clave para esta Conselleria. Disponer de estos datos actualizados permite ser más justos en la asignación de recursos, tanto personales como materiales, así como orientar actuaciones y políticas educativas que atiendan las necesidades detectadas y que permitan, por lo tanto, la mejora de la calidad educativa.
El alumnado participará de esta evaluación de contexto mediante un cuestionario online diseñado para tal efecto, preservando en todo momento su identidad en las respuestas facilitadas.
El centro educativo garantizará la correcta aplicación de estos cuestionarios y de la introducción de las respuestas del alumnado a la plataforma informática donde se ha implementado el cuestionario.
La Conselleria de Educación, Universidades y Empleo analizará las respuestas de los cuestionarios de manera agregada, por centro educativo y nivel escolar, sin que resulte posible averiguar qué alumno o alumna ha cumplimentado un determinado cuestionario.

Por su parte, el personal del centro educativo que pueda colaborar en el proceso de cumplimentación de los cuestionarios respetará los deberes de confidencialidad y sigilo profesional, y estará sujeto a las responsabilidades de todo tipo que se deriven de su incumplimiento, estando obligado a la eliminación de cuantos archivos y documentos puedan identificar al alumnado o a sus familias, una vez finalizado el procedimiento, o como plazo máximo el 30 de junio de 2024.
Puede consultar todos los detalles en materia de protección de datos en el documento accesible en el siguiente enlace:

https://ceice.gva.es/documents/162783115/376259251/Avaluacio_context_2023_2024_clausules_proteccio_dades.pdf

Les agradecemos de antemano su participación para que el resultado de esta recogida de datos sea satisfactorio y pueda ayudar a la mejora de nuestro sistema educativo.

Reciban un saludo cordial
Dirección General de Innovación e Inclusión Educativa

XERRADA D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE A SISÈ

Els passats 6 i 7 de novembre, les classes de 6é de Primària van gaudir d’una xerrada per part del personal tècnic de l’EFA “La Malvesia” sobre l’alimentació saludable.

Es van centrar concretament en l’agricultura ecològica (concepte i beneficis), les varietats tradicionals valencianes de fruites i verdures i la importància de fomentar el comerç local.

Van ser moltes les curiositats que van aprendre i moltes altres que es queden al tinter per als propers cursos que ens visiten des de “La Malvesia”, a qui agraïm la seua visita.

EIXIDA DE CINQUÈ A XÀTIVA

El dimarts passat l’alumnat de 5é A i 5é B va fer una eixida en tren a Xàtiva, a l’aula didàctica de Música d’Arrel Tradicional “Salvadora Sancho”.

Allí realitzaren dos tallerets, un de cançons tradicionals i altre d’instruments tradicionals.

Ho van pasar d’alló més bé!