GAUDIM DE LA MÚSICA
Aquest any hem pogut gaudir de moltes activitats en l´aula de Música: activitats de ritme, dansa, construcció d´instruments, interpretació amb la flauta de cançons i expressió instrumental amb altres instruments. També hem fet algunes eixides i actuacions especials com la visita al Palau o les Trobades de Gàtova. El Festival de Fi de Curs ha sigut meravellós. Han participat tots els alumnes i han demostrat el seu interés per l´assignatura.
Bon estiu a tots!!
Eva.
MULTIAVENTURA
Com a última eixida del curs l’alumnat de 5é i 6é anaren a Camporrobles a gaudir d’activitats de multiaventura, on realitzaren escalada, tir amb arc, orientació pel poble i canoping (circuit aeri)
Olimpíada Matemàtica
Enguany, el col·legi Sant Vicent ha participat en la trobada de la XXI Olimpíada Matemàtica, que cada any organitza la societat matemàtica Al-Khwaritzmi. L’objectiu principal és incentivar l’estudi de les matemàtiques, passant-s’ho bé. (Llegir més)
Un dia a la neu
El passat 12 de febrer els alumnes de 5é i 6é del cole van anar a l’estació d’esquí de Valdelinares (Aragó) per a gaudir de la neu i aprendre les primeres lliçons d’esquí.
Campanya solidària de Nadal.
Abans de Nadal al col·legi Sant Vicent Ferrer es va fer una campanya solidària de Nadal amb el lema:
1 KILO = 1 SOMRIURE.
Molts xiquets i xiquetes de la nostra escola van col·laborar en aquesta campanya solidària amb molta il·lusió de poder ajudar a les persones més necessitades. Gràcies a la seua solidaritat s’ha arreplegat molta roba i joguets i sobretot molt de menjar per a destinar-lo a Càritas de Llíria. Moltes gràcies a tots!!!.
Els alumnes de 1er B de la nostra escolar anaren a cantar a la residència del Remei. Dirigits per la seua tutora Rosa Montesinos, van cantar nadalenques i altres cançons. Els ancians i ancianes van gaudir de les cançons, alguns es van emocionar i altres van cantar als xiquets les cançons que coneixien.
La Llíria romana.
Anàrem a vore una tomba que trobaren quan anaven a reformar una finca: en la tomba posava: “per a la meua estimada dona”, era el Mausoleu Romà.
També anàrem al Santuari Oracular de Mura. Allí hi havia una sacerdotessa que tenia una pedra amb un forat per on els deus li deien el que tenien que fer els que anaven a preguntar, però abans de preguntar a la sacerdotessa li tenien que preguntar a l’home de les aus que si havia vist un gat negre i li deia:
-Huino és un bon dia, he vist un gat negre. Torna dins de tres dies.
L’home es passava els dies en les termes romanes. Als tres dies tornava i li deia que podia passar. Aleshores, la sacerdotessa li deia:
-Què has vingut a preguntar?
I ell li contestava:
-Vull comprar uns camps. Els tinc que comprar o no?
Aleshores la sacerdotessa tocava la roca i deia:
-Els tens que comprar, però no els tens que comprar.
I ell li contestava:
-No et comprenc, explica’m.
I ella li deia:
-Tens que pensar i meditar el que t’he dit.
Per cert, les persones es ficaven dins de l’aigua en aquest ordre en les termes:
templada-calenta-templada-freda.
Anaven a les termes per a relacionar-se i a parlar de negocis. Estaven dividides en termes d’homes i termes de dones.
Esta excursió m’ha agradat molt perquè hem aprés coses sobre la Llíria romana que ens val per a saber com es vivia en aquella època a Llíria i que esta ciutat era molt important.
Manolo, que ja el coneixíem d’altres excursions, és un guia que sap molt de l’antiguitat de Llíria
El Castellet de Bernabé.
El dia 27 d’octubre varem anar al Castellet de Bernabé. Anàrem amb autobús. L’esperàvem a les 10:00 hores i va ser puntual.
El nostre guia es deia Manolo i ens ho va explicar tot molt bé. En primer lloc pujàrem per un camí que hi havien oliveres i ametlers. Com que anàvem en dos grups, primer va passar 5é B. Mentre, nosaltres esperàvem esmorzant i jugant. Quan varen acabar, entràrem nosaltres i començàrem la visita. Després ens va explicar totes les habitacions en les quals dormien , com feien el pa, com feien les eines, els animals més importants d’aquella època… Quan vàrem acabar la visita baixàrem pel camí i tornàrem a casa amb l’autobús.
El dia 27 d’octubre anàrem al Castellet de Bernabé. Manolo, el monitor, ens ensenyava tot.
Hi havia una cosa que roda, tu li fiques blat i fa farina, una habitació que se fa l’oli. Hi havia habitacions per les dones de l’amo. Volien fer un pou per a guardar l’aigua però no pogué fer-se. Hi havia una habitació on se feia el ferro, el ficaven en l’aigua per a no cremar-se. L’amo els deixava les ferramentes als que treballaven. Després de treballar deixaven les ferramentes en una habitació per a treballar a l’altre dia.
L’amo manava de tots i tots compartien tot. Es repartien les faenes: uns feien el pa, altres el vi, altres la farina, altres anaven per l’aigua i ficaven l’aigua com dins d’un pou. Hi havia una habitació amb un quadre, hi havien soldats que vigilaven perquè no els atacaren. Manolo ens explicava tot això i ens férem una foto tots junts en una habitació
La Llíria medieval.
Els passats 29 de setembre i 3 de novembre els alumnes de 6é del col·legi gaudiren d’un itinerari medieval per Llíria.
Assessorats per l’Oficina de Turisme de Llíria, en la persona de Manolo Sánchez, visitaren els Banys àrabs, les restes de muralla, el Bon Pastor i l’esglesia de la Sang.
Esport Divertit
Els alumnes de sisé del col·legi, participen per sisé any consecutiu, en el concurs realitzat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat i Ràdio Televisió Valenciana, Esport Divertit, l’objectiu del qual és la promoció de l’esport entre els escolars.