Crònica d’una jornada fantàstica: 9 d’octubre
I tan fantàstica va ser que, ja de bon matí, ens vam traslladar a l’Edat Mitjana per participar en un torneig d’aspirant a cavaller/dama. Moltes foren les proves per què van haver de passar els nostres xiquets i xiquetes de l’escola:
… que si havíem de posar en pràctica la seua punteria en un joc que simulava la destresa del tir amb arc!
… que si toca demostrar les teues habilitats motrius fent un recorregut de relleus amb obstacles!
… també ens divertirem molt amb el joc dels xurros, a què sí? Un bon aspirant a cavalleria ha de saber utilitzar molt bé les seues eines, i si són blanetes i ens fan riure millor que millor!
… i no podia faltar anar ben arreglats amb «l’outfit» de l’època, tot el món va haver de confeccionar el seu propi casc medieval!
No els ho vam posar gens fàcil, veritat?
I és que resulta que tots aquests tallers van ser organitzats i dinamitzats per l’alumnat del tercer cicle. Crec que tots estarem d’acord en dir que els xiquets i les xiquetes de 5é i 6é varen ser uns amfitrions DE CATEGORIAAA! A més d’ajudar els aspirants de cavalleria, també tenien l’honor de validar el bon fer de les proves, per a la qual cosa ens van anar segellant el nostre carnet!
La nostra jornada matinera va acabar amb una gran sorpresa: LA VISITA DE L’EMISSARI DEL REI EN JAUME I i DE LA DAMA D’ÈPOCA. Quin va ser el nostre orgull quan ens comunicaren que, després d’haver superat les proves, ens nomenarien cavallers. I genoll en terra vam passar classe per classe per realitzar aquest acte tan solemne.
Bé, si vos pensàveu que ací acaba tot, doncs esteu molt equivocats/-des, perquè a la vesprada va continuar la festa. Això si, el nostre viatge en el temps va acabar per poder celebrar amb les nostres famílies aquest dia que ens uneix una miqueta més a tots i totes com a valencians i valencianes.
Després de rebre els nostres familiars, l’alumnat de 6é va llegir el manifest que amb tanta estima i dedicació van estar preparant la setmana anterior de la festa. Voleu llegir-lo? A nosaltres ens emocionà moltíssim.
A continuació, tot l’alumnat va ballar la Dansà dels Arets que també havien estat preparant amb molt d’esforç i estima per sorprendre les famílies amb les nostres dotes artístiques.
Finalment, i com no podia ser d’altra forma, les famílies es van comboiar i se sumaren a nosaltres per a fer rotllanes i ballar tots junts aquesta dansà tan tradicional.
Que bonic és veure’ns a tots i totes units! Ni la solana que va caure eixe dia al pati pogué apagar el nostre somriure i ganes de festejar!
Vos estimem!