Dia internacional de conscienciació sobre l’autisme

Captura de pantalla 2021-04-02 a las 10.56.46

Avui es celebra el dia internacional de conscienciació sobre l'autisme. Enguany, sota el lema "Puc aprendre. Puc treballar ", el moviment associatiu de l'autisme a Espanya reivindica el dret de les persones amb TEA a accedir a una educació de qualitat que promoga el seu èxit acadèmic i el seu desenvolupament personal, i que també facilite el seu accés al mercat laboral.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 2007 per unanimitat, el 2 d'abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme (A/RES/62/139) i per això, cada any, aquest dia es celebra a tot el món amb l'objecte de conscienciar la societat sobre aquest tipus de trastorn i promoure la inclusió social de les persones amb trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA).
El moviment associatiu de l'autisme a Espanya, en coordinació amb Autisme Europa, desenvolupa una campanya de conscienciació que posa el focus en dues àrees fonamentals per a la inclusió i millora de la qualitat de vida del col·lectiu TEA: l'educació i l'ocupació.

2-de-abril-2012-dia-mundial-autismo