MOMENTS TARDORENCS

 

MOMENTS TARDORENCS A INFANTIL

 

La Tardor ha arribat per fi a l’aulari d’infantil del CEIP L’ALBEA, i com cada any amb la tardor han arribat les castanyes i altres fruits molt bons. A infantil bé que ho sabem, que els hem tastat quasi tots.

 

 

 

Com que ací es viuen molts misteris, en compte de castanyes va arribar la castanyera amb unes castanyes que tenien banyes: CARAGOLS! O almenys això deia el conte perquè enguany de pluja poca, però de castanyeres n’hi havia moltes. Mireu de reconèixer aquestes mares d’incògnit.

 

 

Gràcies a aquestes mares castanyeres per fer d’un dia qualsevol quelcom tan especial: Mélani, Lucía, Claudia, Olga i Nazaret.

 

 

Finalment, vam fer un viatge molt especial en autobús a Indiana Bill, al cau d’un cocodril ple de boles, tobogans, gronxadores i rampes. Allà xiquetes i xiquets amb tot tipus de riures van aprendre a caure amb humor per després alçar-se ballant.

 

 

DESCOBRIM EL NOSTRE UNIVERS

 

DESCOBRIM EL NOSTRE UNIVERS

 

Els i les alumnes de 3r A i B estem estudiant l’univers i els elements que el formen, com la Via Làctea, el Sistema Solar i el nostre planeta, laTerra. Ho estem fent de una manera molt divertida!
 
Per exemple, en 3r B hem decorat la porta de la nostra class​e amb un mural del Sistema Solar on podem vore tots els planetes, pintats per nosaltres. A la Lluna hem ficat el primer home que la va pisar, Neil Armstrong, amb la seua nau espacial, l’ Apollo XI. També podem vore a la gosseta Laika, el primer èsser viu en eixir a l’espai, i que va orbitar la Terra a l’ any 1957.
 
Per altra banda, Leticia, mestra de 3r A va tindre una idea genial! Va portar galletes Oreo per a tots, vam aprendre de la manera més dolça, les quatre fases de la L​luna.
 

VISITA QUART DE LA ESO

 

VISITA 4t DE LA ESO

Els alumnes de 4t de la ESO del IES Vall d’Alba ens han visitat per explicar-nos el funcionament de diverses màquines. Ha resultat molt interessant escoltar com funciona una moto i les diferècies entre els diferents tipus que existeixen. D’altra banda, també hem pogut apropar-nos al món de la música electrònica i conèixer el treball d’un DJ.

Ha segut un plaer escoltar a estos experts de la mecànica i la tecnologia, alguns d’ells exalumnes d’ací de L’Albea. 

Moltes gràcies per visitar-nos.

 

REPTES COOPERATIUS

 

REPTES COOPERATIUS

En Educació Física els alumnes de 2n cicle  hem realitzat una unitat didàctica de treball cooperatiu. Hem treballat amb reptes on l’objectiu principal era compartir i resoldre problemes de manera conjunta. També hem treballat valors com la solidaritat, la tolerància, el respecte, el treball personal…

Ací vos deixem un vídeo d’exemple d’un dels reptes.

 

 

LAPBOOK UNIVERS

 

LAPBOOK L’UNIVERS

Els alumnes de tercer han estudiat l’univers d’una forma molt especial.

Han elaborat un LAPBOOK: una cartolina amb desplegables que explica cada part del tema estudiat: les estacions, els moviments de la Terra, les fases de la Lluna i els planetes de l’Univers.
 

El resultat ha sigut d’allò més motivador i els ha ajudat a assolir els continguts del tema d’una forma més entretinguda i dinàmica.

LAPBOOK UNIVERS

 

LAPBOOK L’UNIVERS

Els alumnes de tercer han estudiat l’univers d’una forma molt especial.

Han elaborat un LAPBOOK: una cartolina amb desplegables que explica cada part del tema estudiat: les estacions, els moviments de la Terra, les fases de la Lluna i els planetes de l’Univers.
 

El resultat ha sigut d’allò més motivador i els ha ajudat a assolir els continguts del tema d’una forma més entretinguda i dinàmica.

TENIM UNA BIBLIOTECA VIVA I ACTIVA

 

TENIM UNA BIBLIOTECA VIVA I ACTIVA!

 

A la nostra biblioteca, cada setmana quan hi anem, trobem alguna sorpresa.

Un exemple n’és el mural de «El meu llibre favorit» que es troba just a l’entrada.

Periòdicament, anem coneixent quina és la lectura favorita de diferents alumnes de distints cursos.

Quan et tocarà a tu?

 

 

VINE A LLEGIR AMB NOSALTRES

 

VINE A LLEGIR AMB NOSALTRES

 

Què és LECXIT?

LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat.

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs passat i al ser una experiència molt enriquidora volem repetir-lo un curs més.

Per què és necessari? 

Segons l’informe PISA del 2015, el 16% dels estudiants no assoleixen les competències lectores bàsiques. Aquesta situació afecta el seu rendiment escolar en conjunt, ja que la manca de comprensió lectora porta a un baix rendiment en totes les matèries.

El mateix informe vincula directament lectura i èxit educatiu, i diu que el 31% dels estudiants amb alt rendiment llegeixen entre 1 i 2 hores al dia. En aquest sentit, el paper de les famílies és clau: segons les dades de la OCDE, si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els fills durant la primària, aquests obtenen millors resultats.

Com funciona? 

LECXIT funciona gràcies a la col•laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa. El projecte estableix vincles amb entitats de l’entorn de l’escola, com entitats culturals i socials, biblioteques o mitjans de comunicació locals, per fer el teixit local partícip d’aquest procés.

 

ANIMA’T I PARTICIPA!