ACTIVITATS

origami

 

🐳🐙🐠 ORIGAMI AQUARIUM🐳🐙🐠

El mes passat hem treballat en ART la tècnica de la papiroflèxia, que consisteix en doblegar un paper per a obtindre formes diferents. En el nostre cas, els papers s’han convertit en peixos i així, hem creat uns aquaris molt originals. Mireu que divertit!

dinosaures

Dinosaurio dino GIF - Encontrar en GIFERDINOSAURES EN 5 ANYSECOSISTEMA PREHISTORIA,DINOSAURIOS,ANIMALES,GIFS ANIMADOS,MUSICA,NIÑOS

 

Els xiquets i xiquetes d’infantil 5 anys estem estudiant els dinosaures. És un tema que vam triar nosaltres i ens està agradant moltíssim.

Estem aprenent molt amb el llibres que hem portat de casa i aprofitem tots els moments que tenim per mirar-los.

Per carnestoltes ens hem disfressat de paleontòlegs i inclús hem trobat fòssils de dinosaure en el pati de l’escola, que hem picat i montat el seu esquelet.

En anglés hem fet uns dinosaures amb globus i hem treballat vocabulari per poder descriure com són. 

Encara no hem acabat, després de Pasqua continuarem i a fi de curs serem uns experts!

 

The clothes collage

 

👚👗THE CLOTHES COLLAGE👚👗

Els/les alumnes de primer hem realitzat un projecte relacionat amb el vocabulari de la roba que hem estudiat en Anglès al llarg d’aquest segon trimestre.

Finalment hem fet una presentació del nostre treball amb l’ajuda de Vartika. Vos presentem el producte final a través d’un vídeo. ENJOY IT!😃

 

reciclar és cosa nostra

 

Reciclaje - EcuRedRECICLAR ÉS COSA NOSTRAReciclaje - EcuRed

L’alumnat del 3r cicle estem participant en unes sessions educatives sobre reciclatge. Fa uns dies vàrem tenir la 2a sessió en la que es van fer composteres amb matèria orgànica seca i humida que després vam posar a l’hort de l’escola.

Va ser una sessió en la que vàrem treballar aquest tipus de compostos i la utilitat que podem treure’ls abans de despendre’s definitivament d’ells.

Estem molt compromesos amb les 3 erres: reduir, reutilitzar i reciclar. Sabem que és cosa de totes i tots cuidar i conservar el medi, doncs està en les mans de tothom, amb les petites accions diàries, conviure amb harmonia amb la natura.

Les petites accions condueixen a grans canvis! RECICLAR ÉS COSA NOSTRA, FEM-HO DE CATEGORIA!

taller Setmana Santa

 

TALLER SETMANA SANTA

L’alumnat que cursa l’assignatura de religió ha realitzat un taller de Semana Santa.

Aci teniu una xicoteta mostra.

paraules màgiques

 

WhatsApp: ¿Qué significa el emoji de destellos? | La Verdad NoticiasPARAULES MÀGIQUESWhatsApp: ¿Qué significa el emoji de destellos? | La Verdad Noticias

Aquests dies, a 1r A i 1r B, hem estat treballant la importància d’utilitzar paraules amables o màgiques, com nosaltres els diem.

Perquè al escoltar-les ens fan sentir molt bé, i veure la reacció de la persona a qui li diem, és tota una meravella i ens encanta!!

 

Mans en forma

 

TALLER MANS EN FORMA

 

Aquest curs, amb l’alumnat de 1r, hem iniciat aquest taller, amb propostes ben divertides, amb aquest taller treballem la motricitat fina.

El control d’aquesta motricitat ajuda al nostre alumnat a reforçar o millorar la coordinació de les funcions de caràcter neurològic, esquelètic i muscular. A més d’estimular la seua creativitat i curiositat per la diversitat d’activitats plantejades. Aquí podeu veure una xicoteta mostra del que hem estat fent…

DIÀLEGS 3r

 

DIÀLEGS

A la classe de tercer de primària hem estat treballant els diàlegs i, per fer-ho, hem creat les nostres pròpies històries. Hem dissenyat els personatges i paisatges; hem inventat els diàlegs i els fets i, per últim, hem passat a l’acció. En aquest vídeo podreu descobrir les nostres sis creacions:
-Tomataman, Sandiawoman i Fresawoman.

-La Pastoreta.

-Els animals mutants i el castell.

-La búsqueda de l’unicorni.

-Els quatre elements.

-Els tres súperherois i el gran Rob.

Vartika is fun!

 

ENGLISH WITH VARTIKA IS FUN!

Ja portem uns quants mesos amb la nostra auxiliar Vartika i ens està ajudant amb la comunicació oral en Anglés. 

Estem aprenent a comunicar-nos a través de jocs, xicotets diàlegs i activitats que ens agraden molt. Hem fet un recull d’algunes de les activitats que més ens han motivat.

I3 ungles de colors

 

WhatsApp: no creerás cuál es el significado del emoticón 'uñas pintadas' |  Android | iOS | iPhone | Aplicaciones | Apps | Smartphone | Celulares |  Viral | Estados Unidos | España | México | Colombia | Perú | nnda | nnni |  DEPOR-PLAY | DEPORVIVAN LAS UÑAS DE COLORESWhatsApp: no creerás cuál es el significado del emoticón 'uñas pintadas' |  Android | iOS | iPhone | Aplicaciones | Apps | Smartphone | Celulares |  Viral | Estados Unidos | España | México | Colombia | Perú | nnda | nnni |  DEPOR-PLAY | DEPOR

image.png

Aprofitant l’arribada del Rei Carnestoltes i que estem fets uns artistes, ara tocava pintar … les ungles!!

Els xiquets i xiquetes de tres anys hem treballat un conte molt diferent, bonic, tendre i amb moooooolts valors.

Igualtat de génere, integració, acceptació, diversitat, llibertat d’expressió i respecte a la diferencia. VALORS IMPRESCINDIBLES EN LA SOCIETAT EN LA QUE VIVIM.

 

Ens va agradar la història i l’activitat que vam realitzar després. Vos recomanem el conte (és apta per a tot el públic) Mireu com xalem i aprenem. 

Rap per la Pau

 

Símbolo de la Paz: Significado y Origen Verdadero - UniversoAbierto.com   RAP PER LA PAU Símbolo de la Paz: Significado y Origen Verdadero - UniversoAbierto.com

L’alumnat de 6é A i B va crear aquests RAP per poder conmemorar els dia escolar de la No violència i la Pau.

Enhorabona, sou uns artistes!!Aplauso a las 12:00 en homenaje al personal de las UCI - Noticias de  enfermería y salud

 

LLETRA DEL RAP:                    

                                    6é A      6é B

visita CICLESXTREM

 

🚴 Persona En Bicicleta Emoji🚴 Persona En Bicicleta Emoji VISITA TENDA CICLESXTREM 🚴 Persona En Bicicleta Emoji🚴 Persona En Bicicleta Emoji​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Aquest segon trimestre, la clase de papallones i dels taurons estem duent a terme el Projecte dels mitjans de transport. Aprofitant que els pares d’Alexia i d’Itziar tenen una tenda de bicicletes, els vam escriure una carta entre les dos classes preguntant-los si podiem anar a visitar-los. Ens van respondre que si i vam quedar en anar dimarts 8, cap a les 12:00h.

La visita ens va agradar molt, ens van ensenyar com està organitzada la tenda i tot el que trobem en ella: bicicletes, cascos, recanvis… i la part del taller on arreglen les bicis i les limpien. Ens vam quedar meravellats amb totes les ferramentes que hi havia, vam fer moltes preguntes i vam aprendre moltes coses.

Vam gaudir molt de la visita i, a més a més, ens van fer un regalet molt xulo, un clàxon per a la nostra bicicleta.

Ha sigut una visita molt enriquidora.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

winter activities

 

❄⛄​​​​​​​  WINTER ACTIVITIE​​​​​​​S  ​​​​​​​​​​​​​​⛄​​​​​​​ ❄​​​​​​​​​​​​​​

Aquest mes en l’assignatura de ART hem estat treballant l’Hivern  a través de tècniques de pintura different com el collage, l’ acuarel.laacuarel.la  amb sal, la papiroflexia i les tonalitats de colors. Aquests són els nostres treballs, han quedat genial a que si?! 😉

​​​​​​​

 

​​​​​​​

 

​​​​​​​

investigadors del cos

 

INVESTIGADORS DEL COS

El dies 27 i 28 de gener, dintre de la unitat didàctica de Ciències de la Natura  «El cos humà»  els alumnes de 4t, 5è i 6è van participar en un experiment d’allò més interessant!

Utilitzant casqueria de la carnisseria vam poder veure, tocar i experimentar allò que estudiem «sobre el paper». I així van anar  sorgint un munt de noves preguntes i aprenentatges:

Per què el pulmò esquerre és més xicotet que el dret?

Com funciona l’epiglotis per separar l’aire del menjar?

Quina forma té el cor exactament?

Com funcionen els renyons?

 

Decoració portes nadal 21

 

DECORACIÓ PORTES NADAL 2021

Aquest nadal al Ceip l’Albea, la decoració de les portes ha estat relacionada amb la lletra de la cançó nadalenca escollida per al festival. 

Cada nivell ha fet volar la seua imaginació amb diferents tècniques per plasmar el missatge de la seua cançó.
Un any més, els xiquets i xiquetes han pogut gaudir d’aquesta tradició amb molta il·lusió.
Podeu observar a continuació l’originalitat que han tingut. 
 
Són tots uns artistes!

desembre infantil 4 anys

 

DESEMBRE INFANTIL 4 ANYS

Estimades famílies,

Aquest últims dies del trimestre han sigut molt intens però ens ho hem passat super bé! Vam començar desembre amb un arbre d’advent que ens proposava activitats molt divertides.

Hem jugat amb globus, hem fet decoracions de nadal, hem creat neu artificial, hem fet unes banyes de reno, hem pintat amb les mans, hem esmorzat al pati amb els companys i companyes de l’altra classe, i moltes coses més!

Cada dia estàvem molt emocionats i emocionades per descobrir què ens diria l’arbre màgic que havíem de fer! Ens ho hem passat genial!!

l’entrevista 4t

 

THL: L’ENTREVISTA

Cèl·lules animals i vegetals

 

CÈL·LULES ANIMALS I VEGETALS

Coneixem les cèl·lules animals i vegetals 

L’alumnat de 6é, des de l’àrea de ciències naturals i amb col·laboració de l’àrea de plàstica, hem treballat les cèl·lules vegetals i animals. 

Hem conegut les diferents parts de cadascuna i els trets més característics que les diferencien. 

Després d’haver-ho treballat en ciències naturals, a l’àrea de plàstica hem elaborat per equips una cèl·lula de cada tipus, marcant les parts principals de cadascuna i coneixent, a més, el vocabulari específic en anglès. 

Ha sigut un treball cooperatiu molt divertit, gratificant i enriquidor, que de segur ens ha ajudat a conèixer i comprendre millor els éssers vius. 
Ens encanta aprendre sobre les meravelles de la naturalesa!

activitats reli 1r trimestre

 

ACTIVITATS RELIGIÓ 1r TRIMESTRE

Bon Nadal!

Volem compartir en tots, les activitats finals del trimestre que hem fet a l’aula de religió.

Hem treballat l’Advent i hem construit unes maquetes que estaràn exposades a l’esglèsia tot el Nadal.

Esperem que vos agraden.

Visita virtual Eloy Moreno

 

VISITA VIRTUAL D’ELOY MORENO

 

Els xiquets i xiquetes de 5é i 6é vam gaudir de poder parlar amb Eloy Moreno i preguntar-li moltes coses sobre els seus llibres.

 

Concretament, 5é ha treballat els llibres de «Cuentos para entender el mundo» i 6é «Invisible». 

 

Va ser una gran experiència perquè vam poder compartir dubtes, sentiments, emocions i vivències d’abans, durant i de després de la lectura. 

 

Estem molt agraïts d’haver pogut parlar amb l’escriptor directament i aprendre sobre ell i els seus llibres. 

 

Una activitat vinculada al club lector que ens ha servit per entendre millor els llibres i a més, fomentar el plaer per la lectura.

 

Moltes gràcies per tot Eloy! 

Infantil 5 anys

 

INFANTIL 5 ANYS

 

Els xiquets i xiquetes d’infantil 5 anys no hem parat aquest trimestre:

Per celebrar el 9 d’octubre, vam anar a visitar l’estàtua del rei Jaume I amb paper i llapis i, després de fixar-nos molt bé en tots els detalls, el vam dibuixar com autèntics artistes.

A finals de novembre vam fer una excursió cap a la muntanya i vam trobar la castanyera que molt amablement ens va donar castanyes torrades.
 
Per últim, i començant els preparatius de nadal, hem anat a Vilafamés i hem après a fer galetes de nadal gràcies a Magda, la mamà de Laura d’I5B. 
També hem visitat el museu i hem fet un taller de plàstica.
 
Som uns autèntics artistes!

3r terra viva à punt

 

«TERRA VIVA»: À PUNT A L’ESCOLA

Fa uns dies vam rebre la visita de la cadena de televisió «À Punt», per fer-nos protagonistes a la classe de tercer d’un dels espais del seu programa «Terra Viva». Vàrem estar xerrant d’alguns aspectes relacionats amb la vida al camp i, nosaltres que som grans expertes i experts en aquest tema, vàrem fer les nostres reflexions.

Si voleu descobrir-les ens podreu veure avui, 14 de desembre, de 20 a 21h.

visita ajuntament 1r

 

EL NOSTRE AJUNTAMENT

Hola famílies!!
Aquest passat divendres, dia 19 de novembre, l’alumnat de primer de l’escola, vam fer una visita a l’ajuntament de la Vall d’Alba, per conèixer les seues instal·lacions, qui treballa, …
La nostra alcaldessa, Marta, va deixar de banda les seues obligacions i ens va atendre, explicar i respondre a les nostres preguntes, amb molt d’interés i amabilitat.
I a més, ens va encomanar una feina molt interessant…que nosaltres farem gustosament, ens encanta ser protagonistes!!

auxiliar de conversa 21-22

 

AUXILIAR DE CONVERSA

 

El «English Team» de l’Albea té el plaer de presentar-vos a la nova incorporació d’aquest curs… Vartika! Ve de l’Índia amb moltes ganes de compartir experiències i acompanyar als nens i nenes en les classes d’Anglès.

Compartim amb vosaltres un recull d’imatges de les primeres experiències amb Vartika!

passejades tardor infantil 2021

 

PASSEJADES DE TARDOR A INFANTIL

Estimades famílies.

Durant el mes de novembre l’alumnat d’Infantil també hem participat en les «Passejades de Tardor» que s’han organitzat des de l’àrea d’educació física.

La nostra ruta ha sigut pujar fins a l’ermita del nostre poble. Els més menuts hem sigut molt valents i hem arribat fins dalt de tot. Junt amb Maria hem gaudit de la natura i del paisatge que tenim en la muntanyeta de l’Albea. Vam vore totes les cases del poble i la nostra escola, les vistes són espectaculars!!!

També ens ho vam passar molt bé en el parc: vam jugar i pujar al tobogan, rampes, passarel·les, balancins… va ser molt divertit!!! 

Ens hem quedat amb ganes de tornar!!!

CLASSE 3 ANYS

 

SOM ELS DE 3 ANYS!

Ja hem arribat ! Per fí ens hem fet grans i anem a l’escola.

Som 20 amics i amigues: Lucca, Aya, Valeria, Mariam, Carles, Saúl, Sara, Victor, Sandra, Karim, Mustapha, Eyra, Joan, Amaia, Sohail, Juan, Andrés, Alania, Izan i Maria.

I les nostres mestres són Inés i ,Encarna, que ara també està amb nosaltres.

Tots i totes formem el nou grup de 3 anys.

A poc a poc, ens hem anat adaptant a la nostra nova realitat. A alguns ens ha costat menys i a d’altres més. Però estem contents i amb ganes d’entrar a jugar cada matí.

Aquesta és la nostra classe i és el nou lloc que ara forme part de la nostra vivència més propera. Però també, vosaltres, companys i companyes d’altres classes, ara sou part de nosaltres.

HOLA  A  TOTS  I  A  TOTES👋👋

creadors de contes

 

 CREADORS DE CONTES

Coincidint amb el dia del llibre els i les alumnes de segon volem presentar-vos els contes que hem escrit al llarg del segon trimestre a les sessions d’Expressió Escrita. Esperem que vos agraden, nosaltres els hem escrit amb moltes ganes i ens hem divertit molt.

teatre en anglès

 

Icono Navidad, árbol Gratis de Xmas Deco Free IconsA SPECIAL CHRISTMAS FEASTIcono Navidad, árbol Gratis de Xmas Deco Free Icons

Els i les mestres d’anglès de l’escola ens van preparar, per als dies abans de Nadal, un teatre molt divertit i original, on ens van demostrar una faceta que no coneixiem d’ells i elles, que ens va encantar i ens va deixar amb ganes de més. Així que ja sabeu,…Quan vulgueu més i, no millor, perquè va ser ESPECTACULAR!!!

Moltes gràcies i enhorabona!!!Divertido - Iconos gratis de navidadDivertido - Iconos gratis de navidad

 

 

Nadal 2020

PROGRAMACIÓ NADAL 2020

 

dia de la dona 2020

 

STOP VIOLÈNCIA DE GÈNERE 🖐

 

Aquest dimecres 25 de Novembre hem celebrat el dia Internacional contra la violència de gènere. 

A les aules dels alumnes de 4t, 5è i 6è hem organitzat varies activitats per prevenir la violència de gènere dins de diferents àrees. 

Dins del projecte conviu en la sessió d’educació emocional i convivència hem vist la diferència entre els insults i els elogis, a més a través d’un vídeo, hem parlat dels estereotips de gènere que més ens afecten.

Dins de l’àrea d’educació artística hem participat a un concurs de dibuix i hem preparat una cançó que es diu «LA PUERTA VIOLETA». 

Volem acabar trasmetent aquest missatge: 

«Que ningú et diga el que has de fer per ser xic o xica!» 🚻💛

PORTES NADAL 2019

 

DECORACIÓ NADALENCA DE PORTES

Un any més us mostrem l’esperada decoració nadalenca de les portes de les aules. Aquest any el tema era: personantges. Amb l’ajuda de l’alumnat les portes ens han quedat xulíssimes.

Enhorabona a tots i totes!!! Bona feia!!!

castells

 

ELS CASTELLS

 

L’alumnat de 5 anys B hem estudiat aquest trimestre els castells. Teníem interessos molt diversos però vam arribar a un acord, que ha donat els seus fruits.

Hem aprés sobre l’edat mitjana, els personatges, la societat, els castells i la seua construcció… i moltes altres coses que han augmentat els nostres coneixements. 

Tota una aventura!

Ni una menys

 

NI UNA MENYS

Els alumnes de tercer cicle vam participar en  l’acte de conmemoració  del dia de l’eliminació de la violència contra la dona.Els alumnes de 6é llegiren un manifest comdenant aquesta violència . També vam gaudir d’una exhibició canina .

cèl·lues

 

A 6è HEM ESTUDIAT LES CÈL·LULES

 

L’alumnat de 6è de primària del CEIP l’Albea hem aprés al llarg de la primera unitat de ciències naturals que la cèl·lula és la unitat bàsica estructural i funcional de tots els èssers vius. A més, hem estudiat les parts principals, tan de la cèl·lula animal, com de la cèl·lula vegetal, veient les diferències i semblances entre elles.

A continuació us deixem una mostra de les maquetes tan creatives que hem el·laborat. Esperem que us agraden!

 

GRÀCIES!

 

MAQUETA

TREBALLS SISTEMA SOLAR

Aquest últim trimestre els alumnes de 2n hem estudiat el sistema solar i amb l’ajuda de les nostres famílies hem fet un treball i l’hem presentat als nostres companys i companyes.

Mireu quins artistes estem fets!!

religió

RELIGIÓ

 

Aquests són alguns dels projectes que els alumnes de l’escola han fet a l’aula de religió. Esperem que vos agraden.

MARES CORATGE

MARE NO HI HA MÉS QUE UNA I TOTES SÓN MARES CORATGE

 
A la classe de 5é-A hem iniciat un cicle de visites de mares per tal d’escoltar la història de les seues vides. 
Hem començat amb Tere Carmen, la mare de Fran Renau, que ens ha obert els ulls al món i que ens ha transmés un missatge molt positiu: «no hay mal que por bien no venga».
Gràcies per vindre!

 

HIGIENISTA BUCAL

VISITA HIGIENISTA BUCAL

Els xiquets/tes de 4t curs de primaria hem rebut la visita de la higienista bucal.Hem escoltat tots els seus consells per cuidar.nos la boca i evitar les càries , també hem visualitzat un vídeo «Dentin»explicant pas a pas com ens hem de raspallar les dents i no abusar massa de les xuxes . Si fem cas podrem previndre moltes malalties.

PREMIS EXTRAORDINARIS

PREMIS EXTRAORDINARIS AL RENDIMENT ACADÈMIC CURS 2017-2018

El dilluns 25 de febrer es van entregar a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, els premis extraordinaris als millors expendients acadèmics de primària de la província de Castelló.

Tres dels nostres alumnes, que ara estan cursant 1r d’ESO; Arnau Beltrán Tomás, LLuís Martínez Segarra i Nicoll Sánchez Gutiérrez van rebre aquest reconeixement acompanyats dels seus familiars on se’ls va fer entrega d’un diploma a l’excel·lència expedit per la Conselleria d’Educació.

Des del CEIP L’ALBEA, felicitem als alumnes, famílies i professorat per l’esforç i treball dedicat al llarg de tota l’etapa.

ENHORABONA i per molts premis més!

cuidem la natura

CUIDEM LA NATURA

 

Aprofitant el projecte del pati i la creació de l’hort escolar, a infantil 4 anys B hem començat a treballar l’observació i la creació d’hipotesi a través de les plantes. 
Fa unes setmanes vam plantar llavors de tomates de pera i ja estem observant quins canvis estan passant al nostre planter i interioritzant què hem de fer per a cuidar-lo. 
A més, les plantes que tenim a l’aula ja trauen flors i i això ens indica que la primavera prompte arribarà.
Ens encanta observar i cuidar la natura. 

tallers famílies

TALLERS DE FAMÍLIES

 

Els xiquets i les xiquetes de la classe dels elefants, infantil 4 anys B. hem començat a gaudir dels tallers de famílies aquest trimestre. Venen una vegada per setmana a visitar-nos i ens preparen una activitat de lliure elecció. 
De moment, hem tingut la sort de compartir moments amb les famílies d’Ainara, que ens ha ensenyat a fer un voladoret; de Cèsar, que ens ha explicat el treball a la granja de porquets i ens ha dut les tortugues i un porquet xicotet per a que el cuidarem; d’Alba, amb qui vam crear un tirador i de Samuel, qui ens va ensenyar com cuidar les nostres dents. 
Gran varietat de tallers i famílies que són mestres per un dia, quina satisfacció! 
Continuarà… 

jocs de taula

JOCS DE TAULA

TEXT INSTRUCTIU ÚTIL I MOTIVADOR

A la classe de 5é-A hem estat treballant les instruccions de joc.
Quina millor manera d’avaluar als alumnes que jugant a un joc creat per ells mateixos.
Cada equip ha creat i elaborat un joc de taula amb les seues instruccions.
Després són els altres companys els que han de jugar-hi una partida.
Si la partida es completa sense problemes, és evident que les instruccions han estat ben redactades.

SOS ALERTA

S.O.S. Alerta!!!

 

El 24 de gener ens van visitar els serveis del 112.

Els alumnes de 3r cicle vam gaudir molt de les activitats i ens van paréixer molt interessants les explicacions.

Vam poder vore l’ambulància per dins i practicar maniobres molt senzilles que poden salvar la vida de les persones.

A més d’una i un se li va despertar una vocació per al futur….

XERRADA RPC

XERRADA RCP: PRIMERS AUXILIS

 

Els alumnes de 2n cicle hem participat avui  día 24 de gener en una xErrada teòrica i pràctica sobre primers auxilis. Ens han ensenyat tècniques de reanimació i com actuar front a una emergència !!!!

Hem après moltíssim i ho hem passat superbé pujant a l’ambulància.

 

PRIMERS AUXILIS

PRIMERS AUXILIS EN DIRECTE

 

El mes de desembre a Infantil 4 anys va estar ple d’activitats relacionades amb el cos i una d’elles va ser una visita molt especial. 

El pare d’Àngel, alumne d’I4B, ens va explicar com hem de reaccionar davant situacions de risc com són l’ennuegament, els desmais o l’epilèpsia. També ens va mostrar diferents materials que s’utilitzen, com les benes, les mascaretes o l’estetoscopi.

Vam estar molt atents i atentes i ens va fer un regal per a cadascú: una bata de metge!

Moltes gràcies Fran!

DICTATS

DICTATS PER PARELLES: G/J; TG/TJ

 

Un poc de moviment sempre va bé. Més encara divendres després del pati. 

La nostra classe d’ortografia de hui, ha segut un poc diferent. 

Gran treball xics i xiques!

patge reial

VISITA DEL PATGE REIAL

El dia 20 al matí ens va visitar el patge reial, molt contents i contentes vam anar a entrgar les nostres cartes.

Mireu que guapos i guapes vam eixir!!

portes de nadal

DECORACIÓ NADALENCA DE LES PORTES DE L’ESCOLA

Del 21 de novembre al 7 de desembre es van començar a decorar les portes de l’escola amb motius nadalencs. Aquesta activitat es porta realitzant al CEIP l’Albea durant els darrers anys. Cada mestre i mestra les decora conjuntament amb el seu alumnat i ací us deixem el resultat final! Esperem que us agraden!

gimnàs

MILLOREM LA NOSTRA SALUT

Les xiquetes i els xiquets de 4 anys hem visitat el gimnàs de la Vall d’Alba i allí hem gaudit de diverses activitats dirigides pels seus monitors, Saúl i Maite. Ens han ensenyat les instal.lacions i recordat la importància de beure aigua, seure bé i menjar sa… i hem pogut compartir una fruita tots junts. 
Moltes gràcies per la vostra dedicació i professionalitat, ho hem passat genial!

 

cos humà

GRANS I MENUTS TREBALLEM EL COS HUMÀ

Els xiquets i xiquetes de 6é i els d’Infantil 4 anys vam treballar tots junts per conéixer, un poc més, el nostre cos.
A l’aula fent composicions en les parts del cos, al pati marcant les siluetes… però sempre de manera plàstica i divertida on tots ajudàven a tots.
En companyia, divertint-nos i passant-ho bé hem pogut adquirir una millor consciència del cos humà, aprendre totes les parts, parlar com som de diferents i d’iguals… Però el que més ens ha agradat  ha sigut  compartir aquests moments.
Grans i menuts, menuts i grans. 
Aprenem tant els uns dels altres que açò ho hem de repetir!!

JORNADA SENSIBILITZACIÓ

JORNADA SENSIBILITZACIÓ

El dimecres 12 de desembre els alumnes de 1r cicle i de 3r vam rebre la visita de l’associació «Muévete por los que no pueden» i membres del club Muntanyer la pedrera de Borriol.

Primer ens van fer una xerrada a tots junts on ens van explicar que  el seu objectiu és donar visibilitat i conscienciar a la població de la realitat de les infermetats rares i minoritàries.

Després, ja per grups vam practicar diferents deports adaptats per a persones cegues o amb poca visibilitat.

Vam aprendre i ens vam divertir moltíssim!

Tècniques primers auxilis

TÈCNIQUES PRIMERS AUXILIS

Els alumnes de 3r hem rebut la visita del terapeuta local Bruno Bastard que ens ha mostrat les principals tècniques de primers auxilis i ens ha conscienciat de la importància d’una correcta postura corporal.

rodolins a infantil

LA CLASSE DE 3r RECITA RODOLINS ALS MÉS MENUTS 

Els xiquets i xiquetes de 3r ens hem organitzat per a baixar a infantil 4 anys B a recitar els rodolins que havíem creat sobre l’univers i el cos humà. Primer, ens hem presentat i després hem recitat els nostres rodolins. Finalment, hem eixit tots junts al pati per escriure’ls a la pissarra i els més xicotets ho han decorat. Ens ha encantat visitar-los i… ens han convidat a vindre un altre dia a jugar amb nosaltres. Quina sorpresa més agradable! Ens encanta fer activitats com aquestes.

APRENEM JUGANT

APRENEM JUGANT

Els xiquets/tes de 4t A, aprenem les llengües jugant .Tots els dilluns  en la última sessió  del matí fem quatre grups i cada grup realitza un joc diferent, cada setmana rodem per a que tots passen per tots .

Gaudim moltíssim!!!! i aprenem molt .

Ho passem genial!!

CIRCUIT DE JOCS

CIRCUÏT DE JOCS. 5é-A

Hui (23 de novembre) hem dedicat les dues sessions de gramàtica a repassar els determinants i els substantius.

Ho hem fet com més ens agrada, jugant en equip.

Tots els equips han passat per 4 activitats: 

1.- Classificació de paraules.

2.- Oracions amb condicions.

3.- Llistats infinits.

4.- Passa paraula.

Hem après molt sobre categories gramaticals, però el més important que hem après és a treballar en equip, a abordar desafiaments i a organitzar-nos de manera autònoma.

Gran treball !!!!

CASTANYERA

QUAN VE EL TEMPS DE MENJAR CASTANYES…

LA CASTANYERA! 

Els xiquets i xiquetes d’infantil vam tindre la visita d’unes persones molt especials… les castanyeres! 
Elles ens van explicar el conte, van ballar amb nosaltres, ens van repartir castanyes i ens van acompanyar durant l’hora d’esmorzar per degustar fruits secs i fruites de la tardor. Vam menjar taronges, caquis, prunes, raïm, pomes… anous, avellanes i moltes castanyes! 
Va ser un matí diferent, divertit i extraordinari. 
Esperem que torneu l’any que ve!

 

RODOLINS A 3r

RODOLINS DE 3r A 1r

Els alumnes de 3r han recitat els seus rodolins sobre l’univers als alumnes de 1r.

PNLpower

PNL POWER!

Ja fa 4 cursos que a 3r cicle treballem l’ortografia d’una forma original i divertida. 

Es tracta de la Programació Neurolingüística (PNL).

La base del métode és treballar la memòria visual per tal de fixar-nos més en les paraules que llegim i escrivim i així fer menys faltes.

A 5é-A ho passem genial!

 

FUNCIONS VITALS

LES FUNCIONS VITALS

Els alumnes de 5è A han exposat els seus treballs de Ciències Naturals sobre «Les funcions vitals» als alumnes de 3r.
Els ha agradat molt i tenen moltes ganes d’aprendre moltes coses!

ESPAIS DE LLIURE CIRCULACIÓ

TALLERS I ESPAIS DE LLIURE CIRCULACIÓ

L’ALUMNAT D’INFANTIL JA GAUDEIX DELS TALLERS I ESPAIS DE LLIURE CIRCULACIÓ.

Durant el mes d’octubre hem iniciat els tallers i els espais de lliure circulació, on l’alumnat d’infantil pot gaudir conjuntament de diferents activitats com són: 

– Tallers de contacontes, música, matemàtiques manipulatives, ioga i plàstica. 

– Espais d’art en miniatura, joc simbòlic (l’hospital), sensorial, minimóns i psicomotricitat fina. 

Aquestes activitats són un mitjà per a poder compartir experiències amb els nostres companys i companyes i mestres. 

Ens encanta aprendre així! 

L’UNIVERS NO TÉ LÍMITS

L’UNIVERS NO TÉ LÍMITS!!

El dimecres 17 d’octubre, els alumnes de 5é-A, van anar a la classe de 3r per explicar-los tot allò que saben sobre l’Univers, que no és poc.
Desde què és un forat negre fins al color dels planetes, curiositats que sense cap dubte, han encantat als més menuts.
També van portar maquetes i murals i van atendre les preguntes que els alumnes de tercer van plantejar.
Experiència enriquidora per a tots. 

                           

ELS ÉSSERS VIUS

 

ELS ÉSSERS VIUS

Els alumnes de 1r han estudiat en Ciències Naturals els éssers vius, les seus característiques i classificació i han elaborat un lapbook que els ha quedat molt bonic.

Enhorabona!!!

 

 

DIA SENSE FUM

 

DIA SENSE FUM

El 31 de maig se celebra el dia mundial sense tabac. A ran d’aquesta data, Mari Carmen Montagud, pediatra del centre de salut de Vall d’Alba, ha vingut al nostre col•le per fer una xarrada als alumnes de 6é.

Ha segut molt interessant escoltar-la. Ens ha sorprés especialment la quantitat substàncies tòxiques que conté un cigarret (fins 4000). 

Gràcies Mari Carmen per la teua forma d’expressar-te, clara i propera.

ANEM AL MERCAT

 

ANEM AL MERCAT

Els alumnes de 3 anys el dijous 24 vam anar al mercat per observar els productes de la primavera.

Vam comprar fruita i hem fet un ESMORZAR SALUDABLE! en les taules noves del pati.

Ho hem passat molt bé!

FI DEL PADRÍ LECTOR

 

FI DEL PADRÍ LECTOR

El dimecres 23 de maig els alumnes de 6é A i 1r A van fer un intercanvi de detalls al pati de l’escola per tal de despedir aquest projecte.

Cal esmentar que la gran majoria de l’alumnat s’ha implicat molt en les activitats realitzades, han treballat per gust i no s’han sentit obligats en cap moment.

Esta ha sigut la valoració donada pels padrins lectors.

Esperem que aquest plaer per la lectura continue al llarg del seu camí escolar.

 

JOCS DE TAULA

 

JOCS DE TAULA A 6é

 

Fantàstica forma de treballar l’enginy i el treball cooperatiu d’una forma divertida i constructiva.

Ens ha visitat Diego Ibàñez, responssable d’Homoludicus Castelló. Ens ha donat l’oportunitat de conéixer i gaudir d’un fum de jocs distints. 

Li estem molt agraïts per la visita, ja que des de la setmana cultural, hem descobert que aquest tema ens apassiona.

Bonic matí!

LES UNITATS DE MESURA

 

LES UNITATS DE MESURA

 

Els alumnes de tercer estem estudiant les unitats de mesura de la longitud, de la capacitat i de la masa. Per això hem fet xicotets grups i ho hem posat en pràctica al pati. Amb les cintes mètriques hem mesurat diferents objectes i espais i ho hem registrat a una graella. Ha sigut molt profitós.

També hem elaborat un mural per assimilar el concepte de mig litre i quart de litre el qual tenim penjat a la classe. 

 

TALLER D’ISONOMIA

 

TALLER D’ISONOMIA

La fundació Isonomia de la Universitat Jaume l , en el marc  del seu  programa «Igualtat en ruta», va organitzar el passat dimarts 24 d’abril en la nostra escola un taller dirigit als alumnes de 4t de primària.

Els temes tractats van ser llenguatge inclusiu, valors sobre la igualtat de gènere, empatia i rebuig a qualsevol forma de violència i discriminació.

L’objectiu principal aconseguit d’aquest taller era fomentar entre l’alumnat una perspectiva més crítica per tal de desmuntar estereotips i rols de gènere.

Va ser una experiència molt enriquidora.

 

JUNTS FEM ESPORT

 

JUNTS FEM ESPORT

La Fundació Trinidad Alfonso organitza un concurs en el qual ha participat el nostre centre. Durant la Setmana Cultural els alumnes de tota l’escola vam participar amb la celebració del dia de l’esport realitzant un taller de jocs populars al pati. En aquest taller vam treballar valors fonamentals en l’esport com la cooperació, el respecte, l’ajuda mútua,…

El vídeo que vam enviar al concurs és el que podeu veure a continuació, només per participar ja ens regalen un lot de material esportiu, ara esperem que hi haja sort i aconseguim el 1r premi!

 

EMOCIONÁTICA

 

EMOCIONÁTICA

Les monitores de menjador van començar la setmana passada unes jornades de formació basades en el projecte EMOCIONÁTICA amb Maria José Antoni Ruiz. Aquesta formació seguieix la línia en la que estem treballant al centre i té com a objectiu principal la millora de les habilitats relacionades amb la intel.ligència emocional.

Recentment ha estat reconegut i subvencionat per l’ Ajuntament de Castelló com a «Projecte d’Innovació Social». També ha obtés un guardó nacional per la implantació d’ Emocionática com a bona pràctica de millora del benestar emocional en l’ àmbit organitzacional.

A continuació teniu l’enllaç a dues notícies que expliquen amb més detall aquest projecte.

Enllaç article 1

Enllaç article 2

SETMANA CULTURAL

 

SETMANA CULTURAL

Els passats dies 26, 27 i 28 de març vam celebrar a la nostra escola la Setmana Cultural, amb la temàtica del pati.

Seguint la dinàmica del curs passat, es van barrejar tots el alumnes des d’infantil fins a 6è, en 7 grups.

Cada grup va anar passant pels 7 tallers, durant els dos primers dies: pintura de pati, plantes aromàtiques, cuina, jocs populars, arbres, jocs de taula i ioga.

El tercer dia vam celebrar una «gimcana» amb els alumnes de primària que es van reunir, en acabar, amb el alumnes d’infantil a l’ermita. Allí ens vam menjar la mona que vam elaborar al taller de cuina.

Donem les gràcies per la participació i col·laboració dels experts en els tallers realitzats.

SNAPPET

 

SNAPPET

 

La classe de 6é-B està participant en una experiència pilot de treball amb tauletes. Es tracta de reforçar l’àrea de matemàtiques d’una forma atractiva i motivadora. 

Una forma fantàstica d’atendre als diferents ritmes d’aprenentatge que hi ha a l’aula.

«La digimatemàtica ha arribat a les nostres vides i ens ha sorprés» , asseguren els alumnes.

 

COMPARTIM JOCS AMB LA TERCERA EDAT

 

COMPARTIM JOCS AMB LA GENT GRAN

 

Amb motiu de posar en pràctica tot allò après en el projecte «JOCS DE TAULA» que hem realizat durant el segon trimestre, els alumnes d´Infantil vam anar de visita a la «Unitat de Respiro» per jugar amb els iaios i iaies del nostre poble.

 

Ens vam divertir moltíssim i vam aprendre d´ells!

 

VA ESTAR GENIAL!

 

 

 

LA CARTA

 

LA CARTA

Al llarg del segon trimestre els alumnes de 1r hem treballat la carta.

Després d’estudiar-ne les seues parts, ens vam enviar cartes entre nosaltres.

Ara, esperem amb il·lusió, la resposta de l’escola on hem enviat una carta amb informació del nostre poble i també uns dibuixos ben bonics que els hem fet.

 

FIRALBEACIÈNCIA

 

FIRALBEACIÈNCIA

El darrer 23 de març, els alumnes de 6é-B vam realitzar la nostra fira científica al pati de l’escola.

Va ser tot un èxit, ja que ens van visitar tots els mestres i alumnes del centre i alguns familiars.

Vam gaudir molt de donar a conèixer els nostres experiments.

Gràcies a tots per compartir amb nosaltres aquell matí.

 

LES NOSTRES FAMÍLIES

 

LES NOSTRES FAMÍLIES

 

Al llarg del curs i, fins ara, els alumnes de primer hem fet activitats divertides i interessants a l»hora de ciències.

De les que més ens han agradat ha sigut: fer el nostre arbre genealògic, amb l’ajuda de les nostres famílies.

Mireu, mireu que bonic queda el mural!!

 

CONCURS DE RODOLINS

 

CONCURS DE RODOLINS

Des de l’àrea de Religió volem compartir amb tots vosaltres el nostre concurs de rodolins.

Hem aprés que cal cuidar i respectar la natura i des de primer fins a cinqué vam crear rodolins per omplir les branques d’un abre que teniem dibuixat a un mural al passadís de l’edifici d’infantil i primer cicle..

D’entre tots els participants, els xiquets van votar el que més els havia agradat.

El que més vots ha aconseguit ha sigut Manuel, de 4t A i aquest és el seu missatge:

 

‘Plantar y regar

para poder respirar’

 

Felicitats Manuel!!! 

 

PSICOMOTRICITAT AMB ELEMENTS NATURALS

 

PSICOMOTRICITAT AMB ELEMENTS NATURALS

Els xiquets i xiquetes d’Infantil hem fet psicomotricitat amb els troncs que tenim al pati dels grans. Hem treballat l’equilibri, la cooperació, els torns d’espera. Ha sigut una classe molt divertida i productiva.
Ací teniu unes fotos de l’activitat.

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

 

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

 

Els alumnes de 3r de primària hem treballat​ en l’area de ciències naturals, el procés de nutrició i l’alimentació saludable. 

​ ​

Com sempre, ho hem fet d’una manera molt lúdica i atractiva.​

 
En aquesta unitat hem traballat els diversos tipus de nutrients, la pirámide dels aliments i els hàbits saludables que hem de seguir per a estar sans i forts.
 
Un d’aquestos hàbits és un esmorzar saludable, el qual hem traballat amb fotos de nosaltres amb el nostre esmorzar, analitzant què estaven menjant. L’esmorzar és un dels àpats més importants del dia, per això es necessari que siga saludable, evitant sempre els aliments processats e industrials. 
 
Esperem que gaudiu del nostre treball!!

LAPBOOK UNIVERS

 

LAPBOOK L’UNIVERS

Els alumnes de tercer han estudiat l’univers d’una forma molt especial.

Han elaborat un LAPBOOK: una cartolina amb desplegables que explica cada part del tema estudiat: les estacions, els moviments de la Terra, les fases de la Lluna i els planetes de l’Univers.
 

El resultat ha sigut d’allò més motivador i els ha ajudat a assolir els continguts del tema d’una forma més entretinguda i dinàmica.

VISITA QUART DE LA ESO

 

VISITA 4t DE LA ESO

Els alumnes de 4t de la ESO del IES Vall d’Alba ens han visitat per explicar-nos el funcionament de diverses màquines. Ha resultat molt interessant escoltar com funciona una moto i les diferècies entre els diferents tipus que existeixen. D’altra banda, també hem pogut apropar-nos al món de la música electrònica i conèixer el treball d’un DJ.

Ha segut un plaer escoltar a estos experts de la mecànica i la tecnologia, alguns d’ells exalumnes d’ací de L’Albea. 

Moltes gràcies per visitar-nos.

 

DICTADOS CRUZADOS

 

DICTATS CREUATS 5é-B
 

Aquesta setmana a l’hora de PNL (ortografia castellà) hem realitzat la tècnica dels dictats creuats. En ella es desenvolupa la capacitat de memoritzar aquelles paraules que més errades ortogràfiques provoquen. És la persona que dicta, i no la que escriu, la que fa treballar la seua memòria visual.

Ha segut tot un èxit!

 

LA PRIMAVERA HA LLEGADO

LA PRIMAVERA HA ARRIBAT A L’ESCOLA L’ALBEA

ESTA SETMANA, ELS XIQUETS I XIQUETES D’INFANTIL HAN REALITZAT TALLERS DEDICATS A LA PRIMAVERA:

– HEM GUARNIT EL NOSTRE PATI AMB PLANTES MEDICINALS I MARGARIDES.

– HEM PINTAT EL SORRAL AMB MOTIUS PRIMAVERALS.

– I ENS HEM EMPORTAT A CASA UNS MENJADORS D’OCELLS D’ALLÒ MÉS ORIGINAL.

REPTES COOPERATIUS

 

REPTES COOPERATIUS

En Educació Física els alumnes de 2n cicle  hem realitzat una unitat didàctica de treball cooperatiu. Hem treballat amb reptes on l’objectiu principal era compartir i resoldre problemes de manera conjunta. També hem treballat valors com la solidaritat, la tolerància, el respecte, el treball personal…

Ací vos deixem un vídeo d’exemple d’un dels reptes.

 

 

DESCOBRIM EL NOSTRE UNIVERS

 

DESCOBRIM EL NOSTRE UNIVERS

 

Els i les alumnes de 3r A i B estem estudiant l’univers i els elements que el formen, com la Via Làctea, el Sistema Solar i el nostre planeta, laTerra. Ho estem fent de una manera molt divertida!
 
Per exemple, en 3r B hem decorat la porta de la nostra class​e amb un mural del Sistema Solar on podem vore tots els planetes, pintats per nosaltres. A la Lluna hem ficat el primer home que la va pisar, Neil Armstrong, amb la seua nau espacial, l’ Apollo XI. També podem vore a la gosseta Laika, el primer èsser viu en eixir a l’espai, i que va orbitar la Terra a l’ any 1957.
 
Per altra banda, Leticia, mestra de 3r A va tindre una idea genial! Va portar galletes Oreo per a tots, vam aprendre de la manera més dolça, les quatre fases de la L​luna.
 

SEMANA DEL LIBRO A INFANTIL

SETMANA DEL LLIBRE A INFANTIL

 

Per celebrar la setmana del llibre a la nostra escola hem fet tres tallers diferents:

-Hem elaborat un punt de llibre combinant diferents tècniques plàstiques.

-A través d’un passeig literari per tota l’escola,, hem trobat pistes per endevinar quins contes ens esperaven, i hem fet un conta-contes exprés de tots ells.

-Hem visitat la Biblioteca de l’escola, hem après com funciona el préstec bibliotecari i hem gaudit dels contes que hi ha.

A més, hem pogut compartir els nostres llibres preferits amb els nostres companys. Podeu trobar els títols a «l’arbre dels contes», que ha crescut al mig del nostres passadís.

 

 

 

EXPERIMENTAMOS CON CIRCUITOS ELECTRICOS

EXPERIMENTEM AMB CIRCUITS ELÈCTRICS

A la classe de sisè, van realitzar diversos experiments de física al voltant dels circuits elèctrics. Sense cap explicació teòrica prèvia, l’alumnat, organitzat en grups, havia d’interpretar els esquemes de diferents circuits elèctrics simples i construir-los correctament.

 

Amb aquesta divertida activitat manipulativa van identificar les parts d’un circuit, van definir diferents conceptes relacionats amb l’electricitat i van experimentar algunes de les diferents variacions que es poden realitzar en els circuits elèctrics.