visita ajuntament 1r

 

EL NOSTRE AJUNTAMENT

Hola famílies!!
Aquest passat divendres, dia 19 de novembre, l’alumnat de primer de l’escola, vam fer una visita a l’ajuntament de la Vall d’Alba, per conèixer les seues instal·lacions, qui treballa, …
La nostra alcaldessa, Marta, va deixar de banda les seues obligacions i ens va atendre, explicar i respondre a les nostres preguntes, amb molt d’interés i amabilitat.
I a més, ens va encomanar una feina molt interessant…que nosaltres farem gustosament, ens encanta ser protagonistes!!

passejades tardor infantil 2021

 

PASSEJADES DE TARDOR A INFANTIL

Estimades famílies.

Durant el mes de novembre l’alumnat d’Infantil també hem participat en les “Passejades de Tardor” que s’han organitzat des de l’àrea d’educació física.

La nostra ruta ha sigut pujar fins a l’ermita del nostre poble. Els més menuts hem sigut molt valents i hem arribat fins dalt de tot. Junt amb Maria hem gaudit de la natura i del paisatge que tenim en la muntanyeta de l’Albea. Vam vore totes les cases del poble i la nostra escola, les vistes són espectaculars!!!

També ens ho vam passar molt bé en el parc: vam jugar i pujar al tobogan, rampes, passarel·les, balancins… va ser molt divertit!!! 

Ens hem quedat amb ganes de tornar!!!

auxiliar de conversa 21-22

 

AUXILIAR DE CONVERSA

 

El “English Team” de l’Albea té el plaer de presentar-vos a la nova incorporació d’aquest curs… Vartika! Ve de l’Índia amb moltes ganes de compartir experiències i acompanyar als nens i nenes en les classes d’Anglès.

Compartim amb vosaltres un recull d’imatges de les primeres experiències amb Vartika!

conviu mes de novembre

 

L’arbre del RESPECTE

 

Benvolgudes famílies 

És ben sabut, que la diversitat és riquesa i per això, el respecte, és un pilar importantíssim per a la nova societetat que entre totes i tots, estem construïnt.

Per tal de poder abordar-ho, durant aquest primer trimestre hem estat reflexionant sobre la importància del respecte per a gaudir d’un bon clima de convivència a l’escola i fora d’aquesta. Us compartim unes paraules, dibuixos i frases inspiradores que cada alumna/e d’Infantil i Primària ha creat. 

 

CLASSE 3 ANYS

 

SOM ELS DE 3 ANYS!

Ja hem arribat ! Per fí ens hem fet grans i anem a l’escola.

Som 20 amics i amigues: Lucca, Aya, Valeria, Mariam, Carles, Saúl, Sara, Victor, Sandra, Karim, Mustapha, Eyra, Joan, Amaia, Sohail, Juan, Andrés, Alania, Izan i Maria.

I les nostres mestres són Inés i ,Encarna, que ara també està amb nosaltres.

Tots i totes formem el nou grup de 3 anys.

A poc a poc, ens hem anat adaptant a la nostra nova realitat. A alguns ens ha costat menys i a d’altres més. Però estem contents i amb ganes d’entrar a jugar cada matí.

Aquesta és la nostra classe i és el nou lloc que ara forme part de la nostra vivència més propera. Però també, vosaltres, companys i companyes d’altres classes, ara sou part de nosaltres.

HOLA  A  TOTS  I  A  TOTES👋👋

Planters d’hivern

 

PLANTERS D’HIVERN

Ja ha arribat l’hora d’adobar la terra i hem comptat amb la col.laboració de Juanjo, el pare de Lucía (6é), que ens ha lliurat unes quantes cabassades de fem… adob natural per al nostre hort.
L’alumnat ha pogut ajudar a escampar-lo per tots els bancals i continuarà aquesta tasca alguns dies més.
Abans de Nadal ja podrem plantar el planter d’hivern… quines ganes!!
Moltes gràcies Juanjo per la teua disponibilitat i col.laboració!!

menus cuinatur

Podeu veure el menú diari o descarregar-se el menú de cada mes en PDF a la pàgina de cuinatur 

caçadors de bolets

 

▷ Hongos, Setas y Champiñones: Imágenes Animadas, Gifs y Animaciones ¡100%  GRATIS!CAÇADORS DE BOLETS▷ Hongos, Setas y Champiñones: Imágenes Animadas, Gifs y Animaciones ¡100%  GRATIS!

 

Els passants dimecres 27 i dijous 28 d’octubre, l’alumnat de 5é i 6é vam fer una excursió al Paratge Natural del Penyagolosa per gaudir d’una jornada molt interessant per la naturalesa i buscant bolets. Amb l’ajuda de l’experta micòloga Mari i la seua filla Irene i del micòleg Pedro, vam estar recollint bolets per després classificar-los i aprendre quins eren comestibles, quins no ho eren i quins eren verinosos.

Després de saber-ho, cadascú ens vàrem endur a casa aquells bolets que es podien menjar per tal de gaudir d’una bon sopar amb les nostres famílies.

Va ser una excursió molt divertida i on vam aprendre moltes coses noves sobre els bolets i sobre la cura de la naturalesa. Ara ja sabem identificar-ne de molts tipus i també algunes bones receptes per menjar-los!

  

aula viva naturlament

 

AULA VIVA

El dia 22 d’octubre les xiquetes i els xiquets dels cursos de tercer i quart de primària van realitzar la seua primera eixida del curs.

Vam visitar l’espai verd de Vila-real “Aula Viva Naturalment” on (tot i que el temps no ens va acompanyar, i ens vam guanyar algun refredat…) l’alumnat ho va passar d’allò més bé!

Vam tenir la possibilitat de gaudir del joc lliure, viu i actiu, motivat per la multitut de materials i diversitat d’espais, i per estar en contacte directe amb la natura i els seus elements.

Ens vàrem poder banyar i embrutar; fer “sollets”; veure diferents insectes; gaudir de nosaltres mateixes i mateixos, i de la resta de companyes i companys; viure una jornada guiada per les nostres necessitats, els nostres interessos i inquietuts, dins d’un entorn que ho permetia i propiciava.

biblioteca octubre ’21

 

El mes d’octubre, la biblioteca ha estat dedicada a les bruixes i els monstres.

Els llibres que els xiquets i xiquetes de sisé han presentat per les aules als companys d’altres cursos, han sigut entre altres:

– Les bruixes de Roald Dahl

– Frankenstein

– La bruja Brunilda 

– Historías súper guays de miedo

– Anna Kadabra 

– El monstre menjapobles

…… i més….