Normes per a la utilizació del transport escolar

1. El transport escolar del centre depén dels instruccions i normatives dictaminades de la Conselleria d’Educació. Atenent-se a les següents normes bàsiques:

2. L’autorització per a l’ús del servei de transport escolar es regularà per les següents normes, sense perjuí de les resolucions dictades per la Conselleria en matèria d’educació:

a) D’acord amb la normativa vigent tindran autorització per utilitzar el servei de transport els i les alumnes d’educació primària que visquen a una distància de 3 km entre el domicili de residència i el centre.

b) Les rutes i parades establertes seran dissenyades en funció del centre segons les línies de transport assignades per la Conselleria d’Educació.

c) Els que no complisquen els requisits de l’apartat anterior tindran una autorització especial, concedida per la Direcció Territorial d’Educació, a proposta de la direcció, per poder pujar a l’autobús fins a omplir les vacants de l’autobús.

d) Tindran prioritat per a les autoritzacions especials els següents alumnes en aquest ordre :

. – Alumnat de segon cicle d’Educació infantil amb algun germà / a a primària i amb dret a la utilització del transport.

. – Alumnat de segon cicle d’Educació infantil que visqui a 3km o més en línia recta del centre educatiu.

. – Alumnat d’Educació primària amb dificultats especials d’accés al centre docent de major a menor distància respecte del centre

. – Alumnat d’Educació infantil amb dificultats especials d’accés al centre docent de més a menys distància respecte del centre.

 . – Altres situacions.

 L’autorització del transport es farà cada curs escolar. L’antiguitat en la utilització del servei en cap cas es considerarà preferent per a l’autorització.

e) En cas que no queden vacants en l’autobús i sí persones que hagen sol · licitat el transport s’establirà una llista d’espera d’acord amb els criteris establerts en l’apartat d) i més per distància en quilòmetres al centre de més a menys distància. Totes les distàncies s’establiran mitjançant el suport informàtic de la Conselleria d’Educació, no podent utilitzar cap altra eina per establir les autoritzacions especials del servei de transport.

f) Així mateix, en el supòsit de noves matrícules, a les quals la llei els reconegui el dret al servei de transport, tindran preferència davant les autoritzacions especials, dintre del plaç que marca la conselleria

g) La direcció del centre podrà establir, així mateix, el canvi de ruta d’alguns alumnes si els autobussos no tenen vacants, sempre prenent en consideració el lloc de residència dels alumnes i havent informat a la famílies prèviament. Aquestes podran decidir el canvi de ruta o la no-utilització del servei.

h) Així mateix, el mateix servei es regularà amb aquests protocols d’actuació, el qual serà informat a les famílies en les reunions de principi de curs.

. Protocol en el transport escolar.

1. El servei d’autobús escolar s’ajusta a les normes següents:

a) Els alumnes no poden ser retinguts a l’hora de sortida ja l’autobús escolar no pot retardar-se.

 b)El responsable de l’ordre i la disciplina a l’autobús és el cuidador, que assignarà la col ·locació dels alumnes en els llocs que ell cregui oportú.

c) L’autobús només pot realitzar les parades establertes.

d) No es podrà canviar d’autobús, excepte circumstàncies especials, la petició es farà per escrit a la Direcció del centre, qui ho notificarà als encarregats dels autobusos.

e) Els pares hauran de notificar per escrit a l’educadora de l’autobús si algun dia no pujaran els seus fills al mateix, així com comunicar a l’agenda al tutor.

f) Sempre que un alumne que utilitze l’autobús al matí no ho fera a la vesprada o viceversa, haurà de comunicar amb antelació.

g) La pujada i baixada dels vehicles es farà en el moment que l’educadora ho diga als alumnes i en l’ordre establert per la mateixa.

Les normes de convivència al transport escolar.

1. Les normes de convivència a complir per l’alumnat i els/els educadors/és de transport són els establides en este document, amb la mateixa tipificació i mesures correctors adients cas que és produeixen situacions contraries a les normes de convivència.

2. El servei de transport No pot ser utilitzat per cap persona que no estiga autoritzada per la Conselleria. Els alumnes no poden canviar d’autobús o ruta sense prèvia notificació i posterior autorització de la Direcció del centre.

3. L’alumnat d’autobús de l’etapa d’infantil que apareix en els llistats serà enviat a l’autobús a la sortida de classe amb les educadores. En el cas que els pares vulguen recollir-los a la sortida del col·legi sense arribar a la seva parada els han de recollir directament a l’autobús.

4. En el cas que tinguen extraescolars seran recollits pels monitors de les extraescolars ja que apareixen en el llistat i qualsevol canvi, tant per a Infantil i/o primària, haurà de ser comunicat a la tutora per escrit ja que en el cas contrari es portaran a l’activitat extraescolar