ORIENTACIÓ FAMILIAR

Telèfon d’ajuda per a aconsellar sobre els riscos d’Internet per a menors.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), dependent del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, activa a partir del dilluns 11 de setembre una línia d’assistència telefònica 900 116 117 per a resoldre els dubtes i conflictes que habitualment sorgeixen ho use d’Internet i les tecnologies por parteix de xiquets, adolescents i els seus pares.

Aquesta línia d’assessorament telefònic està atesa por un equip multidisciplinari format por psicòlegs, experts en seguretat de les tecnologies i qüestions legals. Les crides s’atendran en horari de 10.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres i de 10.00 a 14.00 hores els dissabtes. A més, durant les 24 hores del dia, existeix a la disposició dels usuaris una adreça de correu electrònic ajuda@is4k.es al qual es poden remetre dubtes i consultes.

Aquest servei, de caràcter confidencial i gratuït, proporciona als menors assistència sobre qualsevol consulta relacionada con ho use segur i responsable d’Internet i els seus riscos com poden ser els conflictes sobre privacitat i reputació, el ciberbullying, ho use excessiu, continguts i contactes inapropiats, comunitats perilloses, així com qüestions sobre protecció de dispositius, virus o fraus, entre altres.

Al costat de xiquets i adolescents, també podran fer anomenades pares, educadores i professionals de l’àmbit del menor i trobar ajuda per a fer front a qualsevol circumstància que puga sorgir en relació a l’ús d’Internet.

Aquesta línia d’assistència forma part de la iniciativa Internet Segura for Kids que es va posar en marxa el mes de febrer passat. En aquesta plataforma qualsevol usuari pot comunicar contingut que aparega en Internet i es considere il·legal, inapropiat o perjudicial per a menors.

Més informació:

http://www.minetad.gob.es

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades, junt con el Ministeri d’Educació, Cultura i Deporte, ha desenvolupat una pàgina web, l’objectiu de la qual s’oferir informació, consells, materials i recursos con les claves necessàries per a ho use segur i responsable de les dades personals en la Xarxa.

http://www.tudecideseninternet.es/agpd1/index.php