Riscos d’Internet

 

 

Telèfon d’ajuda per aconsellar sobre els riscos d’Internet per als menors.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), dependent del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, activa a partir del dilluns 11 de setembre una línia d’assistència telefònica 900.116.117 per resoldre els dubtes i conflictes que habitualment sorgeixen en l’ús d’Internet i les tecnologies per part de xiquets, adolescents i els seus pares.

Aquesta línia d’assessorament telefònic està atesa per un equip multidisciplinari format per psicòlegs, experts en seguretat de les tecnologies i qüestions legals.

Les cridades s’atendran en horari de 10:00 a 20:00 hores de dilluns a divendres i de 10:00 a 14:00 hores els dissabtes.

A més, durant les 24 hores del dia, hi ha a disposició dels usuaris una adreça de correu electrònic ayuda@is4k.es al qual es poden remetre dubtes i consultes.

Aquest servei, de caràcter confidencial i gratuït, proporciona als menors assistència sobre qualsevol consulta relacionada amb l’ús segur i responsable d’Internet i els seus riscos com poden ser els conflictes sobre privacitat i reputació, el ciberbullying, l’ús excessiu, continguts i contactes inapropiats , comunitats perilloses, així com qüestions sobre protecció de dispositius, virus o fraus, entre d’altres.

Al costat de xiquets i adolescents, també podran fer cridades pares, educadors i professionals de l’àmbit del menor i trobar ajuda per fer front a qualsevol circumstància que pugui sorgir en relació a l’ús d’Internet.

Aquesta línia d’assistència forma part de la iniciativa Internet Segura for Kids que es va posar en marxa el passat mes de febrer. En aquesta plataforma qualsevol usuari pot comunicar contingut que aparegui a Internet i es consideri il·legal, inapropiat o perjudicial per a menors.

Més informació: http://www.minetad.gob.es/es- https://www.is4k.es/ayuda