Centre CEPAFE

bici 1
bici 2
bici 3
bici 4

CENTRE EDUCATIU PROMOTOR DE L'ACTIVAT FÍSICA I L'ESPORT?

La Llei 2/2011, de 22 de març, de la Generalitat, de l'esport i l'activitat física de la Comunitat Valenciana, estableix, en l'article 3, com una línia general d'actuació de la Generalitat «implantar i desenvolupar programes esportius en l'edat escolar, amb especial atenció a l'exercici d'activitats extraescolars de caràcter recreatiu o competitiu en els centres docents, com a garantia i mitjà de la formació integral dels joves».

En aquest sentit, en l'article 34 preveu que la Generalitat reconeixerà els centres docents que promoguen l'activitat física i l'esport fora de l'horari lectiu i que estiguen integrats en el projecte educatiu del centre com a centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport (CEPAFE), i que s'establiran els beneficis corresponents per al professorat del centre.

El noste centre, des del curs 2019-2020 és reconocegut per la Conselleria d'Eduació com u ncentre CEPAFE, un centre promotor de l'activitat física i l'esport.

D'acord amb l'Ordre 25/2017, de 29 de juny, tots els anys sol·licitem subvencions per desenvolupar aquest projecte.

PROJECTE D'ESPORT, ACTIVITAT FÍSICA I SALUT

El projecte d'esport, activitat física i salut (PEAFS) és el document marc on s'arrepleguen la filosofia, els objectius, els plans, les actuacions i les activitats per a la promoció de l'activitat física i l'esport, amb l'objectiu de formar en hàbits saludables i educació en valors, que es realitza en el centre educatiu, tant en les seues instal·lacions com fora.

Per a això, ha d'anar associat al projecte educatiu del centre i a la programació general anual, per a donar coherència a l'acció educativa, i ha d'aconseguir el consens de tota la comunitat educativa implicada: consell escolar, equip directiu, claustre del professorat, AMPA, famílies i entorn local. Així mateix, haurà d'acollir-se i adherir-se al marc nacional de l'activitat física i l'esport en edat escolar.

Els centres amb projecte PEAFS que resulten beneficiaris de l'ajuda de la Conselleria, seran reconeguts per la Generalitat com a «Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport CEPAFE».

Pertanyer a aquesta xarxa ens permet la participació al programa EF+1 on es poden realitzar diversos esports a banda de les sessions d'educació física habituals.
judo 1
judo 2
esport 1
esport 2