KA 226 2020 Covid 19, school digital accelerator

FEBRER 2023

Kike Molina, director del CEIP Bonavista i Guillermo Conejero com a cap d’estudis, es troben a la ciutat de Tallinn realitzant la última mobilitat del projecte KA 226  anomenat “COVID 19, School  Digital Accelerator” sorgit durant la pandèmia amb l'objectiu de millorar el coneixement de les eines digitals.  A aquesta mobilitat  s’ha elaborat la memòria final d’aquest projecte establint relacions amb altre professorat per desenvolupar nous reptes i noves propostes educatives.

Per al CEIP Bonavista, aquest projecte ha sigut molt especial, ja que per primera vegada ha mogut alumnat dins de les seues activitats Erasmus així com han sigut amfitrions reben als països implicats el passat mes d’octubre. Des de la coordinació del projecte els han donat la enhorabona per la tasca realitzada al rebre a tots l’alumnat europeu al centre destacant la gran acollida, la col·laboració de tot el personal educatiu i la implicació de tota la comunitat educativa bonavista,

Des del centre, es vol agrair la implicació de l’escola Oficial de Idiomes Empar  Granell,  el grup de danses, empreses col·laboradores i a l’Ajuntament d’Ontinyent.

A la ciutat de Tallinn han pogut conèixer el sistema educatiu i els principals trets culturals. D’aquesta reunió transnacional agafen forces per a desenvolupar nous reptes amb alumnat i professorat europeu que enriquiran el projecte educatiu de centre: escola arrelada al barri amb les finestres obertes al món.

 

OCTUBRE 2022

La setmana del 24 al 28 d'octubre ha sigut molt especial a la nostra escola. Per primera vegada hem pogut ser escola amfitriona a una mobilitat Erasmus o hem donat la benvinguda a 67 Erasmus estre alumnat i professorat de 7 països diferents. Ha sigut una setmana molt intensa començant el dilluns amb una festa de benvinguda a l’escola i visita del palau de la vila i campanar de Santa Maria amb una activitat molt divertida de la mà de Tralarà.

Dimarts vam poder apropar-se a la flora i la fauna a una eixida en Terra Natura i Aqua Natura, així com vam poder gaudir de la costa a Benidorm junt amb l’alumnat de 5è i 6è.

El dimecres vam poder treballar les eines digitals a l’escola amb la ferramenta CapCut on guiats per l’alumnat de 6è van poder realitzar els seus projectes digitals. A l’hora de l’esmorzar, l’alumnat d’infantil, va poder fer una demostració de la festa de la  Després de dinar i guiats per l’alumnat de l’EOI Empar Granell, als que agraïm la seua col·laboració i el gran treball realitzat, vam poder apropar-se al Pou Clar.

Dijous de matí vam poder veure els projectes realitzats per l’alumnat, repartir els certificats, i intercanviar regals. A continuació vam dur a terme una gimcana digital al barri de Sant Rafel on Eslovènia va resultar guanyador. De vesprada van tindre temps lliure per preparar les maletes i ja de nit van poder gaudir d’una nit de festa i comboi per tal d’acomiadar-se de la ciutat.

I per tancar la mobilitat, el divendres van poder passar el dia a la ciutat de València descobrint l’Albufera així com visitant l’oceanogràfic amb l’alumnat de 3r i 4t.

Ha sigut una experiència molt important al nostre centre en la que hem pogut compartir cultures, costums, tradicions, vivències, llengües i emocions.

Som Erasmusbonavista!

20221027_092912689_iOS
KA-226-ontinyent
2deee98a-1c10-4df2-9a60-5ae943b8361d
WhatsApp-Image-2022-10-25-at-11.57.39-AM-3

setembre 2022

Amb el pressupost obtingut gràcies al projecte KA 226, el centre ha pogut adquirir el primer robot anomenat mtiny per poder incorporar-lo al nostre dia a dia. A més a més, aprofitem el mes de setembre per a conèixer el seu funcionament.

c3e333f4-2fc0-42d2-becb-03386c07f8a2
cb1db20b-de4e-41bd-bb40-557c57caaafa
9b309a06-14a5-4d79-9c09-4a0262fa3ac5

maig 2022

Dins del projecte KA 226, l’alumnat de 6è participant a la mobilitat de Croàcia ha pogut compartir amb el professorat les seues vivències a la mobilitat. Han pogut explicar aspectes culturals, anècdotes, vivències al país, curiositats etc. A més a més, han mostrat la tècnica STOP MOTION treballada a Zagreb i han elaborat diverses propostes conjuntes entre professorat i alumnat. Ha sigut molt interessant compartir coneixements entre alumnat i professorat amb uns resultats excel·lents.

ABRIL 2022

VI SETMANA PEDAGÒGICA

Participem a la presentació del llibre "Projectes d'innovació educativa a Ontinyent en temps de la COVID 19", on s'ha publicat el nostre article al voltant del projecte Erasmus KA 226, en el que va participar l'alumnat en una mobilitat a Croàcia.

“El CEIP Bonavista d’Ontinyent fa història a la primera mobilitat que inclou desplaçaments d’alumnat”

El CEIP Bonavista d'Ontinyent continueix desenvolupant el seu projecte KA 226 anomenat: COVID 19, School Digital Accelerator, amb codi 2020-1-BE01-KA226-SCH-082714 amb la primera mobilitat a la ciutat de Zagreb, a Croàcia. L'activitat s’ha dut a terme del 2 al 9 d’abril. Aquests projectes KA 226, van ser creats per la Unió Europea de forma extraordinària, després del confinament a l’any 2020 amb l’objectiu de desenvolupar accions per pal·liar la bretxa digital existent a l’àmbit educatiu. 

Dins d’aquest projecte, ja s’han desenvolupat tres mobilitats a Bèlgica, Turquia i ara a Croàcia durant aquest curs escolar. Però aquesta ocasió, sens dubte ha sigut la més especial ja que per primera vegada, deu alumnes de sisè i tres docents han pogut participar en un encontre amb escolars de huit nacionalitats, estan gaudint d’una experiència molt enriquidora. 

En aquesta ocasió, a la ciutat de Zagreb, han pogut conèixer l’escola i el sistema educatiu, la recerca del tresor per la ciutat, diverses visites culturals com el llacs de Plitvice i part de la costa Dàlmata. A més a més, han treballat la tècnica STOP MOTION i han pogut realitzar diversos vídeos que posteriorment han presentat a la resta de participants. 

Aprofitant la estància a la ciutat, han visitat l’escoleta infantil Mali Istrazivac, els nostres socis d’altre projecte que s’està desenvolupant al centre i que el passat mes de gener estigueren al CEIP Bonavista realitzant un jobshadowing.

Tanmateix, a l’alumnat els esperava una sorpresa a la seua arribada, les auxiliars de conversa Erasmus, Roza i Urska, els van visitar i van poder retrobar-se i gaudir d’un temps junts.

A Croàcia,  s’han marcat les bases de la propera mobilitat que es desenvoluparà en Ontinyent del 24 al 28 d’octubre on un centenar d’entre alumnes i professorat podrà veure tant el dia a dia del centre, les costums, així com la pròpia cultura.

En aquest projecte han participat professorat i alumnat de Bèlgica, Estònia, Bulgària, Croàcia, Turquia, Eslovènia i Nord Macèdonia.  

Sens dubte ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d'internacionalització iniciat en el centre amb la primera participació de l’alumnat. 

FEBRER 2022

Del7 a l'11 de febrer, Guillermo i Rocio van participar a la 2a mobilitat del projecte KA 226 anomenat: COVID 19: School Digital Accelerator. A la reunió transnacional que es va dur a terme a Turquia, s’ha avaluat la primera meitat del projecte marcada per la formació on-line, i s’han marcat les properes línies de treball per als propers dotze mesos del projecte. A aquesta reunió, s’ha organitzat la propera mobilitat amb alumnat que es desenvoluparà en abril amb representants de 6è del CEIP Bonavista, així com s’ha parlat de possibles dates per a la recepció de tots els participants a la nostra escola cap a finals del mes de gener del 2023. A Turquia han sigut rebuts pel conseller d’educació de la zona, l’alcalde de Biga, l’alumnat de l’escola amfitriona, han pogut apropar-se al sistema educatiu turc… A més a més, també han pogut conèixer en més profunditat la ciutat de Biga, Çanakkale, Mar Marmara, el parc nacional Eceabat i les ruïnes de Troya per tal d’apropar-se a la cultura turca.
Tanmateix, han pogut retrobar-se amb Abdullah, antic auxiliar de conversa Erasmus que ens va acompanyar el curs 2018-2019.
Aquesta experiència ha sigut molt enriquidora per tal d’apropar-se a la cultura turca a l’equador del primer projecte KA 2 del centre, així com exportar la nostra escola de barri a tot el continent europeu.

DESEMBRE 2021

La premsa local es fa ressò de la mobilitat a Bèlgica.

 

novembre 2021

“El CEIP Bonavista d’Ontinyent inicia el primer projecte KA 2 que inclourà mobilitats amb l’alumnat”

El CEIP Bonavista d'Ontinyent ha reactivat el seu projecte KA 226 anomenat: COVID 19, School Digital Accelerator, amb codi 2020-1-BE01-KA226-SCH-082714 amb una primera mobilitat a la ciutat de Mons, a Bèlgica. L'activitat s’ha dut a terme del 29 de novembre al 3 desembre. Els projectes KA 226, van ser creats per la Unió Europea de forma extraordinària, després del confinament a l’any 2020 amb l’objectiu de desenvolupar accions per pal·liar la bretxa digital existent a l’àmbit educatiu.

Dins d’aquest projecte, durant el passat curs, es van realitzar varies sessions formatives online per al professorat i activitats d’interacció en anglès per als alumnes i les alumnes de 5è. Per a aquest, hi ha programades més accions formatives i d’altres amb l’alumnat de 6è, entre les quals destaquem la mobilitat a Croàcia a principis d’abril del 2022, on 8 estudiants acompanyats per 3 professors podran viatjar i gaudir d’una experiència nova i de segur que molt enriquidora. Per altra banda, per al proper curs 22/23, el CEIP Bonavista, acollirà més de 80 persones, entre alumnat i professorat, on posaran en pràctica aquells  coneixements i eines apreses al llarg de tot el projecte i podran conèixer més de prop la nostra cultura i el nostre sistema educatiu.

En aquesta ocasió, a la ciutat de Mons, han realitzat una formació on s’han apropat al món de la robòtica i STEM dins de l’àmbit educatiu, ja que en breu, formaran part del nostre currículum. A la mobilitat han fet una presentació del seu centre, la nostra cultura i tradicions, així com conèixer presencialment als socis del projecte. A banda del treball en la robòtica i en la planificació del projecte també han pres part en diverses activitats educatives i culturals com: visita de la mina de Marcinelle on van poder conèixer aquest ofici de primera mà i la tragèdia ocorreguda a 1956, visita al parc zoològic “ Pairi Daiza” on han pogut veure ossos panda entre d’altres espècies, visita al museu científic “SPARK OH!” on han pogut interactuar amb diverses eines tecnològiques i per últim han visitat la ciutat de Mons i Brussel·les. A aquesta mobilitat s’han marcat les bases de les futures mobilitats així com s’han escollit les dates en les que van a realitzar-se. La propera mobilitat es desenvoluparà a Turquia a principis de febrer.

En aquest projecte han participat professorat de Bèlgica, Estònia, Bulgària, Croàcia, Turquia i Eslovènia. Els socis de Nord Macedònia van haver de participar virtualment degut a certes restriccions amb la COVID al seu país.

Després de finalitzar aquesta activitat, Loreto Ferri Sanchis, Maria Gimenez Ribera i Guillermo Conejero Galiana, conclouen que aquests tipus de projectes són una gran oportunitat per tal de conèixer altres països, cultures, metodologies, projectes que enriquiran el dia a dia del CEIP Bonavista. A més a més, s’han sentit molt ben acollits pel coordinador del projecte així com tots els països participants.

A la mateixa activitat han pogut realitzar nous contactes per poder desenvolupar l’acreditació Erasmus, que ha sigut atorgada aquest any, i que està relacionada amb l’ecologia, l’alimentació saludable i la pràctica d’esport com a estil de vida saludable.

Sens dubte ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d'internacionalització iniciat en el centre. Aquest procés, a més, compta amb la presència d'auxiliars de conversa al centre, un projecte KA 101 anomenat “Acompanyant la infància amb una mirada respectuosa”, altre projecte KA 101 anomenat “Eines per al canvi educatiu” i per últim l’acreditació Erasmus de la que aquest any sol·licitaran fons per poder realitzar noves mobilitats.

octubre 2021

Aquest mes som notícia al periòdic d'Ontinyent dins de l'especial Gent Menuda.

https://periodicontinyent.com/revista-digital/?fbclid=IwAR2LBb9HO3uz15shGFdjNIyg2IYktQyeffVuw2M_fV9eIlIXna4-6K12KM0

WhatsApp Image 2021-10-26 at 20.41.01

maig 2021

Al mes de maig hem conegut noves estratègies en torn al Microsof Power Point.  A la mateixa hem conegut noves estratègies per poder aplicar amb els nostre alumnat així com el professorat quan tinga nous dubtes. Tanmateix exposem al panell les descripcions de tots els xiquets i xiquetes participants al projecte.

Foto formació power point
IMG_5495

abril 2021

Al mes d'abril hem realitzat una formació online sobre el word i l'excel i totes les possibilitats que ens ofereix per a la pràctica docent. Posteriorment hem elaborat diverses tasques per tal d'interioritzar tot el que hem aprés i poder compartir-ho amb els membres del claustre. Tanmateix habilitem un panell Erasmus amb la informació del projecte i els resultats del joc de detectius.

formació exel

MARÇ 2021

Punt de partida del projecte i ressò a la premsa

El Perdiòdic d'Ontinyent es fa ressò del projecte així com comencen a desenvolupar-se les primeres activitats del projecte.

IMG_4300 1-3
IMG_4300 2-3
IMG_4300 3-3

El passat 17 de març ens vàrem reunir de forma online els països participants per tal de presentar-se i anar coneguent-se els diferents coordinadors.

Molts bones sensacions vàrem poder experimentar al primer encontre.

WhatsApp Image 2021-03-17 at 20.47.46

El passat 22 i 23 de de març els alumnes de 5è van començar a conèixer als seus companys i companyes implicats en el projecte mitjançant el joc dels detectius on tenien que unir la foto amb la descripció.

El passat 24 de març, professorat participant al projecte, va participar a la 1a formació online al voltant del Microsoft Word que després compartiran amb els companys i companyes del centre.

formació word

FEBRER 2021

La comissió d'internacionalització presenta el projecte al claustre

IMG_3874
IMG_3877

Resum del projecte

KA 226

ELS ALUMNES DEL BONAVISTA TAMBÉ VIATJARAN

Un del reptes de l’escola així com de la comissió d’internacionalització, junt amb el suport de l’equip directiu i el Claustre, era aconseguir que l’alumnat puguera participar de forma directa fent mobilitats. (és a dir participar als viatges Erasmus)

aquesta meta s’ha aconseguit després d’un treball i esforç per part de la comissió. En aquest context, el projecte en que vam participar com a socis anomenat KA 226 “COVID 19, school digital accelerator”, i que ha sigut coordinat per Bèlgica,  va ser aprovat per la comissió europea. A aquest projecte participaran alumnes i professors del CEIP Bonavista (Ontinyent), Bèlgica, Nord Macedonia, Eslovenia, Bulgaria, Turquia, Croàcia i Estònia. Per primera vegada, a una de les mobilitats haurem de traslladar-se entre 8 i 10 alumnes junt amb 2 mestres de l'escola a la ciutat de Zagreb en Croacia. A aquest projecte s’endinsarem en el treball de les noves tecnologies a l’aula.

No obstant això, la mobilitat dels alumnes tan sols és una de les activitats que envolta el projecte i hi hauran moltes altres activitats de les que podran participar els membres de la comunitat educativa i que també seran molt enriquidores. Altra activitat que destacarà serà la visita a la nostra escola al mes de febrer de 2023 on visitaran la nostra escola al voltant de 80 persones entre professorat i alumnes dels països participants.