ALUMNAT PARTICIPANT MOBILITAT ITÀLIA
A continuació està el llistat provisional de l’alumnat que rebrà als xiquets i xiquetes d’Itàlia la setmana del 17 al 22 de novembre i que posteriorment (dates per confirmar) anirà a Terracina (Itàlia).
BAREMACIO-ITALIACelebració del 9 d’octubre
Celebració del 9 d’octubre amb música i tradició a l’Àusiàs
Amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, dia de tots els valencians i valencianes, l’alumnat i el professorat de la nostra escola hem organitzat una jornada festiva plena de música, tradició i cultura. El moment àlgid de la jornada ha estat la interpretació d’una cançó en valencià, creada especialment per aquesta ocasió, que ha servit per enfortir el sentiment de pertinença i amor per la nostra llengua i cultura.
A l’acte han participat tant alumnes com docents, que han cantat i ballat amb entusiasme, creant un ambient festiu i de germanor.
Aquesta iniciativa forma part del compromís del nostre centre amb la promoció de la cultura i la llengua valenciana, i ha estat una oportunitat per posar en valor la riquesa del nostre patrimoni. La jornada ha estat tot un èxit i ha deixat empremta en tots els participants, que han viscut aquest 9 d’octubre amb alegria i orgull.
Ací baix podeu vore el video
L’expert Erasmus+, visita el CEIP Ausiàs March i impulsa l’educació innovadora
El passat dilluns 30 de setembre, el CEIP Ausiàs March va iniciar tres dies plens d’aprenentatges i innovació amb la visita de Rui Peleteiro, expert en el programa Erasmus+. Durant aquesta estada, es va impartir una formació específica al professorat i va dirigir tallers interactius per a l’alumnat d’educació infantil i primària. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’acreditació Erasmus+ obtinguda recentment pel nostre centre, consolidant així el nostre compromís amb una educació europea, transformadora i inclusiva.
Tallers inspiradors per a l’alumnat
Els alumnes van gaudir d’una experiència educativa única a través d’activitats interactives que els van acostar a la programació i la tecnologia d’una manera lúdica i creativa:
- Jocs de taula educatius: Yo aprendo a programar, Los 3 cerditos, Robot Turtles i Algoracing, que van introduir als estudiants en els conceptes bàsics de programació i treball en equip.
- Robots educatius: Els participants van explorar robots com SuperDoc, Code&Go, TaleBot, Botley, Scratch, Microbit i Lego WeDo, fomentant el pensament lògic i la resolució de problemes.
- Stop Motion: Els alumnes van crear històries animades mitjançant aquesta tècnica, estimulant la seva creativitat i habilitats digitals.
Formació innovadora per als mestres
El professorat del CEIP Ausiàs March també va aprofitar l’expert en tres àmbits clau per a l’educació del futur:
- L’Aula del Futur: Què és, com es pot implementar al centre i com dissenyar espais educatius adaptats a aquesta metodologia.
- Robòtica educativa: Una introducció pràctica a tots els jocs de taula i robots treballats amb l’alumnat, explorant-ne les aplicacions pedagògiques.
- Intel·ligència Artificial: Estratègies per integrar eines d’IA a l’ensenyament i aprofitar el seu potencial educatiu.
El CEIP Ausiàs March continua apostant per una formació integral basada en la tecnologia, la creativitat i la sostenibilitat, amb l’objectiu de preparar els nostres alumnes per al futur.
Aquesta experiència ha estat possible gràcies al suport d’Erasmus+ i a la implicació de tota la comunitat educativa. Continuem treballant per construir una educació que inspire i transformi!
N.º PROJECTE: 2024-1-ES01-KA121-SCH-000226469