BLOCS DE L’EDITOR

BLOCS I COMPLEMENTS
17 de juny de 2024

Què són els blocs?

Els blocs són seccions de contingut que podem afegir al nostre article

Cada vegada que inserim un text o una imatge en el nostre article, l’editor Gutenberg el converteix en un bloc, que permet donar-li format i manejar-lo de forma molt més senzilla.

Bloc WordPress

Cada bloc és com una caixa que té la seua pròpia barra d’eines formada per les pròpies del bloc i les comunes a tots. En la part esquerra estan els botons de desplaçament que et permeten arrossegar i canviar la posició del bloc dins de l’article.

Tipus de blocs en Gutenberg

Els blocs es divideixen en categories segons el seu contingut o funció:

Tipus de blocs

1. Blocs comuns

Són els més habituals, ens permeten afegir textos, imatges i contingut multimèdia.

2. Bloc de Paràgraf

Ens permeten inserir text i donar-li format. Podem canviar l’alineació del text, afegir negretes, cursives i ratllats i incloure enllaços.

bloc paràgraf

Ajustos avançats: en les eines de la columna dreta trobarem ajustos com a grandària de font, capitalitzar i ajustos de color.

Permet canviar als següents blocs: Encapçalat, Llista, Cita, Preformatat i Vers.

3. Bloc de Llistes

Crea una llista numèrica o amb vinyetes per a estructurar millor el teu contingut. A més, es pot variar la sagnia, afegir negretes, cursives, ratllat i enllaços.

4. Bloc d’Encapçalat

Solament podem afegir un H1 (el del títol) però amb aquest bloc podem estructurar el nostre article amb diferents H2 i H3. Podem afegir-li negretes, cursives, enllaços i ratllats.

Ajustos avançats: nivell d’encapçalat (H1, H2, H3…) i alineament del text.

5. Bloc de Cita

Podem destacar la frase que preferim. Tenim les mateixes eines que el bloc de text. A més ens permet afegir la referència o autor de la cita.

6. Bloc d’Imatge

Podem afegir imatges pujant-les nosaltres mateixos, des de la biblioteca de mitjans o des d’un URL i modificar la seua alineació en el contingut.

7. Bloc de Galeria

Molt similar al bloc d’imatge, ens permet afegir diverses imatges alhora i estructurar-les en columnes.

Afegir galeria imatges

8. Bloc de Coberta

És un bloc d’imatge o vídeo que ens permet afegir un text sobreescrit. Molt útil si volem fer una capçalera de pàgina o un destacat amb un toc de disseny. Ens permet alinear-ho i modificar l’estil del text.

TEXT SOBRE FONS

Ajustos avançats: color de superposició, opacitat i classe CSS addicional.

9. Bloc d’Arxiu

Funciona igual que el bloc d’imatge, però ens permet afegir qualsevol arxiu i crear un enllaç per a veure’l en l’explorador o descarregar-lo al nostre ordinador.

10. Bloc d’Àudio

Bloc similar als d’imatge i arxiu. Ens permet vincular un arxiu d’àudio que es podrà reproduir directament en la pàgina.

Ajustos avançats: reproducció automàtica, repetir, precàrrega i classe CSS addicional.

11. Bloc de Vídeo

Ens permet vincular un arxiu de vídeo que es podrà reproduir directament en l’article.

Vídeo MP4 1,5MB (480 x 270)

Els blocs enumerats en este post són només un exemple. Amb cada actualització de WordPress i amb alguns plugins incorporats, com GenerateBlocks, trobaràs en l’editor blocs cada vegada més funcionals i variats. Entra en l’editor i comprova’l!

Informació addicional en el següent post: