ETIQUETES

PRIMERS PASSOS
17 de juny de 2024

Per a ordenar i classificar el nostre contingut de forma més específica, podem utilitzar les etiquetes, altra de les taxonomies que WordPress ens ofereix per a classificar contingut de forma més específica.

Hem vist com les categories ens ajudaven a classificar en grans grups el nostre contingut, per exemple Matemàtiques. Però aquesta classificació tan general, potserno és adequada per a classificar altres temes més específics com, per exemple: nombres naturals, nombres imaginaris etc.. Ací entren en joc les etiquetes.

Què són les etiquetes en WordPress?

Les etiquetes (o tags, en anglés) són el tipus de classificació necessari per a especificar sobre un tema en una sola paraula o amb paraules compostes. L’ideal és que cada article no tinga més de 3 etiquetes i mai n’hauria de tindre més de 5.

Posem un exemple:

  • Tenim articles dins de la categoria música. Si parlem d’un parell d’estils (clàssica, folk), els noms d’aquests serien ideals com a etiquetes per a englobar tots els articles que parlen sobre ells. Ja que la categoria ‘Música’ engloba a tots els estils existents, rock, pop, etc…

Com afegir etiquetes en WordPress?

Per a accedir al panell d’etiquetes, hem d’entrar en ‘Entrades’ a l’esquerra d’aquesta pantalla ens oferirà l’opció de crear una etiqueta i personalitzar les seues característiques.

Administrar etiquetes 

Des del mateix menú d’etiquetes, a la dreta, ens ofereix diferents opcions per a administrar i editar les etiquetes ja existents. Des de buscar entre elles, edició normal i ràpida i fins i tot, esborrar-les si ja no la necessitem.

Com etiquetar una entrada?

Quan creem o editem un article, WordPress ens afig una barra lateral a la dreta amb moltes funcionalitats. Davall de ‘Categories’, trobarem el nostre apartat d’etiquetes.

On es mostren les etiquetes?

De manera automàtica, les etiquetes es mostren davall del contingut dels articles, com podem veure en aquesta imatge: