Departamento de Biología

Cap de departament:

 
Blasco Monparler, Laura           laurablasco@iesbenetusser.org
 

Professorat:

 
 
Polaina Serrano, Rafael rafaelpolaina@iesbenetusser.org
Barragan Rincón ,Santiago      santiagobarragan@iesbenetusser.org
Játiva Pozuelo, Óscar oscarjativa@iesbenetusser.org  
García Tordera ,Verónica veronicagarcia@iesbenetusser.org
Brocal Safont, Eva evabrocal@iesbenetusser.org

 

Pàgina web del departament

 Canal de vídeos del departament

 

 Activitats de preparació de la prova extraordinària:

Els alumnes amb les assignatures de Ciències Naturals de 1r d’ESO, Biologia i Geologia de 3r d’ESO o de 4t d’ESO pendents han de superar un examen de recuperació el dia de la prova extraordinària. 

EXAMEN: L’examen està basat en els continguts mínims de les assignatures. Per a facilitar la superació de la prova és molt convenient l’elaboració de les activitats que apareixen en llibre de text al final de cada tema, així com realitzar les activitats interactives del IES SUEL dels temes impartits: http://www.iessuel.es/ccnn/

 Els temes impartits en cada curs, dels que han d’examinar-se, han sigut:

Biologia i Geologia 1º ESO F: Temas 1, Método científico, 2 (La tierra en el universo), 3 (La geosfera), 4 (la atmósfera), 5 (la hidrosfera), 6 (los seres vivos), 7 (la clasificación de los seres vivos)

Biologia i Geologia 1º A, B, C, D, E: los mismos que en grupo 1º F más los temas 8 (los animales invertebrados), y el tema 9 (los animales vertebrados).

Biologia i Geologia 3º ESO: Temes 1, 2, 3,  4 i 7

Biologia i Geologia 4º ESO: Temes 4, 5, 6, 7 i 8

Anatomía aplicada:  només és necessari entregar els treballs que s’han realitzat al llarg del curs i que estan disponibles en la pàgina web del departament: http://cienciasbenetusser.weebly.com/

Cultura científica 4 ESO:  Només és necessari entregar el quadern amb les activitats realitzades. Són: act.1 pág.9, controvèrsia Needham- Spallanzanni, act.1 i 7 pág.21, Louis Pasteur, act.3 i 4 pág.27, act. sistema solar, act.1 i 2 p. 53, act.1 pág.57, act.1-3 pág.59, act.1 i 2 p. 64, mapa conceptual p 64, act.3 pág.64, act.3 i 4 pág.67.Práctica de contaminació de l’aigua i depuració (protocol i informe) . Treball sobre desenrotllament sostenible i canvi climàtic. Activitats sobre malalties, problemes sanitaris i qualitat de vida (a determinar) . Llibre Ed, Anaya.

Cultura científica 1 BAT: Entregar el quadern amb les activitats següents: act.1 i 2 pág.9, Esquema sobre fraus científics, act.1 pág.13, discussió sobre el documental, act. tema 2: La Terra, act. 4 pág.38, act 1,2 i 3 pág.49, act. 4,5 i 6 pág.88. Activitats sobre aplicacions de la genètica i investigació mèdic farmaceútica. Llibre Ed. Anaya

BIOLOGÍA 1º BAT: Temas 1 (la materia de la vida), 2 (la vida y su organización), 3 (los tejidos), 4 (la perpetuación de la vida), 5 (la biodiversidad y su conservación), 6 (la clasificación de los seres vivos), 8 y 9 (la nutrición de los animales)
 
PR4 Ámbito científico:

Ciències Aplicades. S’entregarà el quadern amb les activitats realitzades dels temes 1 a 6 i les memòries de les 7 pràctiques realitzades. L’examen serà sobre estos continguts. Llibre Ed. Anaya.

Matemàtiques aplicades. Entregar el quadern amb els exercicis fets en classe. Temes 2, 3, 4 i 8. L’examen constarà d’estos continguts. Llibre Ed. Oxford