Els grups de 3r i 4t visitàrem l’alqueria El Machistre

El passat dia 21 de novembre els grups de 3r i 4t es desplaçarem a Alboraia, a visitar l’alqueria El Machistre.

L’alqueria El Machistre és un monument d’arquitectura agrícola valenciana, que ha resistit al pas dels anys, conservant així, un vestigi històric valencià. Obrí les seues portes a principis del S.XXI per a donar a conéixer la riquesa patrimonial i cultural valenciana.

Encara que els primers vestigis del Machistre que encara es conserven ens remunten a l’Època de domini àrab a València, és en 1442 quan Donya Maria de Castella, esposa del rei Alfons V, va donar a la Catedral de València, l’Alqueria i la seua ermita. L’esplendor i major desenvolupament de l’Alqueria té lloc entre els segles XVII i XVIII, coincidint amb l’edat d’or de la ceràmica valenciana i de l’horta.En el segle XIX l’Alqueria passa als avantpassats de la família Vargas, que encara la conserven mantenint tot el seu encant i singularitat, obrint les portes d’una part de la història de l’Horta Valenciana.

El principal objectiu és la difusió de la cultura valenciana i la preservació de la memòria històrica, cultural i gastronòmica.

El nostre alumnat va passar un dia d’aprenentatge i de diversió amb vàries activitats:

  • Visitàrem el Museu de l’Orxata.
  • Visitàrem el Museu Etnogràfic.
  • Vam fer jocs populars.
  • Taller de pintura en ceràmica.
  • Taller de la xufa a l’orxata amb degustació d’orxata casolana i fartons
  • Visitàrem la zona agrícola i la granja.

Sense dubte, una gran experiència. Un gran dia.