Altres casos

Presentació de sol·licituds de trasllats d’expedient, readmissió, canvi d’especialitat, segona especialitat i alumnat que supere la prova d’ingrés o d’accés en altres conservatoris o centres autoritzats.

L’admissió en tots aquests casos està condicionada a l’extistència de places vacants en el curs i especialitat sol·licitada tenint en compte l’ordre de prelació de matrícula que assenyala la normativa d’aplicació.

Els llistats d’espera per a cobrir possibles vacants sobrevingudes estaran vigents fins al 31 de desembre de 2024.

Les vacants que es produïsquen amb posterioritat s’adjudicaran a les sol·licituds de trasllats realitzades a partir de gener de 2025.

Procediment:

Emplena i envia el següent formulari: https://forms.office.com/e/XG3QP03PK0

Envia la documentació que falta al correu 46020716.secretaria@edu.gva.es 

DOCUMENTACIÓ:

  • Fotocòpia DNI, o en el seu defecte, el llibre de família on figure l’aspirant.
  • Imprés de sol·licitud complimentat (Annex I. Sol·licitud tràmits generals).
  • Cas de trasllat de matrícula: certificat oficial d’estudis cursats.
  • Cas d’haver superat les proves d’ingrés als ensenyaments elementals o les proves d’accés als ensenyaments professionals en altre centre: certificat acreditatiu.
  • Cas d’alumnat d’altres centres que sol·licita la readmissió: certificat oficial d’estudis cursats.

Normativa:

Ordre 28/2011, de 10 de maig, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula l’admissió, l’accés i la matrícula, així com els aspectes d’ordenació general per a l’alumnat que cursa els ensenyaments elementals i professionals de Música i de Dansa a la Comunitat Valenciana, modificada per l’Ordre 49/2015, de 14 de maig.

Trasllat d’expedient   

L’alumnat pot sol·licitar l’admissió al Conservatori Professional de Música de Meliana per trasllat del seu expedient acadèmic des d’un altre conservatori o centre autoritzat. 

Data de sol·licitud: del 9 al 16 de setembre de 2024.

Readmissió

La readmissió és la via a la qual es poden acollir els que, després d’haver superat algun curs en els ensenyaments elementals o professionals, hagen interromput els estudis durant un temps i vulguen reprendre’ls. 

Per a sol·licitar la readmissió, no s’ha d’haver esgotat el límit de permanència així com també ha de poder finalitzar els estudis en els anys de què dispose fins a arribar al límit de permanència. 

La participació en el procediment de readmissió, per part d’un alumne o alumna, es realitzarà en el curs, i l’especialitat que corresponga.

La via d’accés per mitjà de la readmissióno és incompatible amb el fet que l’alumne o alumna es puga presentar a la prova d’accés. 
Per a poder optar a la readmissió es fixa un límit d’un curs escolar complet sense haver-ne formalitzat la matrícula, i no computa a l’efecte de readmissió el curs en què l’alumne o alumna renuncie a la seua matrícula. 

Canvi d’especialitat 

L’alumnat d’ensenyaments elementals de Música que vulga fer un canvi d’especialitat pot sol·licitar l’ingrés en el primer curs en la nova especialitat sense tornar a fer la prova d’ingrés fent servir la nota mitjana del seu expedient acadèmic. L’alumnat que canvia d’especialitat conserva la qualificació obtinguda en les assignatures comunes prèviament cursades. 

Segona especialitat

Per a poder fer una segona especialitat l’alumnat del centre que vulga cursar simultàniament una segona especialitat en els ensenyaments elementals de Música, haurà de tindre un mínim de 7 en la nota mitjana del seu expedient acadèmic. 

Es pot optar entre sol·licitar l’ingrés en el primer curs en la nova especialitat o superar una prova d’accés a un curs diferent de primer, segons el nivell que l’aspirant considere que té.

L’alumnat que sol·licite l’ingrés en el primer curs en la nova especialitat no ha de tornar a fer la prova d’ingrés.

Admissió per superació de la prova d’ingrés o d’accés en altres conservatoris o centres autoritzats

Els aspirants que hagen superat la prova d’ingrés o accés en altres conservatoris o centres autoritzats i no obtinguen una plaça vacant al centre on varen fer la prova, poden sol·licitar l’admissió en el conservatori acreditant la superació de la prova i la qualificació obtinguda en aquesta per mitjà del certificat corresponent. 

Aquesta sol·licitudno és incompatible amb la permanència de l’aspirant en la llista d’espera del centre on va fer la prova. 

Ordre de prelació en la formalització de la matrícula.

Matriculació juny/juliol:

  1. Alumnat que supere les proves d’accés a qualsevol curs dels ensenyaments professionals amb l’edat ordinària.
  2. Alumnat que supere les proves d’accés a qualsevol curs dels ensenyaments professionals amb edats superiors als 18 anys. 

Matriculació setembre:

  1. Alumnat que supere les proves d’accés a qualsevol curs dels ensenyaments professionals amb l’edat ordinària.
  2. Alumnat que supere les proves d’accés a qualsevol curs dels ensenyaments professionals amb edats superiors als 18 anys. 
  3. Alumnat d’ensenyaments professionals que haja sol·licitat el trasllat de matrícula o alumnat del centre que hi ha sol·licitat la readmissio amb preferència, en primer lloc, l’alumnat que cursa els ensenyaments respectius amb l’edat idònia establida i, en segon lloc, l’alumnat amb una major puntuació en la nota mitjana del seu expedient acadèmic. 
  4. Alumnat que supere la prova d’accés d’ensenyaments elementals a cursos diferents de primer, amb edats compreses entre els 8 anys i els 12.
  5. Alumnat que supere la prova d’ingrés al primer curs d’ensenyaments elementals amb edats compreses entre els 8 anys i els 12 anys. 
  6. Alumnat que supere la prova d’accés a cursos diferents de primer d’ensenyaments elementals, amb edats superiors als 12 anys.
  7. Alumnat que supere la prova d’ingrés al primer curs d’ensenyaments elementals, amb edats superiors als 12 anys. 
  8. Alumnat d’ensenyaments elementals que haja sol·licitat el trasllat de matrícula o alumnat del centre que hi ha sol·licitat la readmissio amb ̀ preferència, en primer lloc, l’alumnat que cursa els ensenyaments respectius amb l’edat idònia establits i, en segon lloc, l’alumnat amb més puntuació en la nota mitjana del seu expedient acadèmic. 
  9. Alumnat del centre que sol·licita un canvi d’especialitat en els ensenyaments elementals amb preferència l’alumnat amb més puntuació en la nota mitjana de l’expedient acadèmic en la primera especialitat. 
  10. Alumnat del centre que haja superat la prova corresponent i sol·licita cursar una segona especialitat, des d’un curs diferent de primer, en els ensenyaments elementals amb preferència, en primer lloc, l’alumnat amb l’edat idònia establida i, en segon lloc, l’alumnat amb més puntuació en la nota mitjana del seu expedient acadèmic en la primera especialitat. 
  11. Alumnat del centre que sol·licita cursar una segona especialitat, des del primer curs, en els ensenyaments elementals amb preferència, en primer lloc, l’alumnat amb l’edat ordinària establida i, en segon lloc, l’alumnat amb més puntuació en la nota mitjana del seu expedient acadèmic en la primera especialitat. 
  12. Alumnat que supere la prova d’ingrés o d’accés en altres conservatoris o centres autoritzats. L’alumnat queda ordenat seguint el mateix ordre de prelació establit per a l’alumnat que ha fet l’ingrés o l’accés al centre, tenint en compte que en el cas d’ensenyaments professionals l’alumnat de la convocatòria ordinària té preferència sobre l’alumnat de la convocatòria extraordinària. 
  13. Alumnat d’altres centres que sol·licita la readmissio amb preferència, en primer lloc, l’alumnat que cursa els ensenyaments respectius amb l’edat idònia establida i, en segon lloc, l’alumnat amb més puntuació en la nota mitjana del seu expedient acadèmic. 

Una vegada iniciat el període lectiu del curs escolar, les places vacants que es produïsquen tindran el caràcter de places vacants sobrevingudes. Les llistes d’espera per a cobrir possibles vacants sobrevingudes estaran vigents fins al 31 de desembre.