Centre CEPAFE

Som centre CEPAFE, En què consisteix? Des de quan?
El CEIP Virgen de Gracia d’Altura és un centre CEPAFE (Centre Educatiu Promotor de l’Activitat Física i l’Esport) des del curs acadèmic 2013/2014, que tots els anys realitza un projecte d’esport PEAFS, reconegut per la Generalitat.
Què és un projecte PEAFS?
El PEAFS- projecte d’esport, activitat física i salut – és el document on es recullen la filosofia, actuacions i activitats per a la promoció de l’activitat física i l’esport, amb l’objectiu de formar en hàbits saludables i educació en valors que es realitza en el Col·legi, tant en les seues instal·lacions com fora d’elles. Tot amb el consens de la comunitat educativa: Consell Escolar, equip directiu, claustre de professores/és, AMPA, famílies i entorn local.
Qui coordina el projecte PEAFS?
La persona coordinadora d’esport, activitat física i salut del Centre és Marco Alcaraz Delgado (Especialista d’Educació Física en el Centre des del curs acadèmic 2008/2009). És l’encarregat de dinamitzar l’activitat física i l’esport de l’alumnat del centre. La seua missió és orientar, planificar i executar el projecte PEAFS i actuar com a nexe d’unió de l’activitat esportiva escolar i extraescolar.
Quins avantatges té ser un Centre CEPAFE?
A més de beneficiar-se de subvencions econòmiques per a adquisició de material esportiu i/o transport, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport dóna prioritat als centres CEPAFE davant qualsevol actuació o programa en centres escolars relacionats amb l’esport, activitat física i salut, que li són proposats per iniciativa pública o privada.
Actualment el nostre Centre participa en programes propis exclusius de la Generalitat per a centres CEPAFE: Esport a l’Escola (per a 5é i 6é Educació Primària) i Esport a l’Escola +1h EF (per a 3r i 4t Educació Primària).
Mitjançant tots dos programes, es persegueix fomentar la pràctica de l’activitat física, el coneixement i divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar i formar en hàbits saludables així com l’educació en valors.
En quines altres iniciatives esportives participa el *CEIP Verge de Gràcia d’Altura?
• El CEIP Verge de Gràcia és el bressol i origen del Club Handbol Verge de Gràcia d’Altura, únic club d’handbol de la comarca de l’Alt Palància i entitat esportiva amb major nombre de llicències esportives de la localitat amb més de 160 esportistes de tots dos sexes. Gran part del nostre alumnat és protagonista i té l’oportunitat de practicar aquest esport com a activitat federada i/o extraescolar.
• Participació dels alumnes/as de 3r i 4t en el Programa Blau de *Escoles de la Mar organitzat per la Generalitat.
• Assistència als diferents Tornejos interescolars de futbol sala, bàsquet i handbol organitzats pels clubs de la comarca.
• Celebració del “Dia de l’Esport“, cita en la qual els més de 300 alumnes/as del Centre, juntament amb el personal docent, realitzen aqueix dia deporte en les nostres instal·lacions.
• Carrera Solidària contra la Leucèmia Infantil “Som un entre cent mil”, on cadascun dels participants dona 1 euro per a aquesta causa benèfica.
• Participació en les jornades de Tots Olímpics i Herois Olímpics, promogudes pel Comité Olímpic Espanyol per a difondre els valors de l’esport entre els joves.
• Excursions i Eixides a l’Entorn Natural a practicar diferents modalitats esportives.