Entorno Geográfico y Social

SITUACIÓ DEL POBLE EN LA COMARCA.

                La Vall de Pego està situada al nord-est de la Comarca de la Marina Alta. Limita al nord amb la província de València (terme d’Oliva i Comarca de la Safor).A l’est amb els termes d’Oliva i Dénia ; al sud amb La Rectoria (terme de Sagra, Tormos i Ràfol d’Almúnia) i a l’oest amb la Vall de Gallinera  i la Vall d’Ebo i la Vall d’Alcalà.

                És una Vall oberta a la mar, envoltada per les muntanyes Segària, Bodoig, Migdia, Cabal, Xillibre, Almiserà i  Mostalla.

                La seua extensió és de 52,5 Km2 i es troba  situada a una altura de 82 m sobre el nivell del mar. Pertany a la Comarca de La Marina Alta i és cap de subcomarca de Les Valls formada per l’Atzúvia i les Valls d’Alcalà, Ebo i Gallinera.

UBICACIÓ GEOGRÀFICA

El Col·legi AMBRA està situat a la partida del Pujol, a l’oest del poble, a l’Avinguda Blasco Ibáñez, número 5. La partida del Pujol fita amb la del Calvari, zona residencial  i molt concorreguda per persones que  van a passejar, i està pròxima al Passeig de Cervantes.

 El col·legi està ubicat en una zona relativament moderna. Pròxim al Centre es troba un dels Polisportius, el camp de futbol “Cervantes”, el camp de futbol i pista d’atletisme El Pujol, la seu del Centre Excursionista amb un rocòdrom. Enfront trobem les dependències de l’Institut de Educació Secundària i  l’edifici de l’antic CP CERVANTES, actualment agregat a l’IES Enric Valor. Aquest curs, l’IES ha sigut traslladat a un nou centre.