Febrer Cultural 2015

   FEBRER CULTURAL 201520 anys d’escola   EDUQUEM amb el COR     

Estem d’aniversari!!! Complim 20 anys d’escola!!!

Aquest és un curs molt especial, complim 20 anys d’escola i volem compartir aquest esdeveniment amb tota la nostra comunitat educativa.

Han sigut 20 anys educant a 20 generacions de xiquets i xiquetes que han crescut amb nosaltres i que ara estan per tot arreu desenvolupant diverses tasques i oficis. Esperem saber d’ells a la plataforma del Facebook “Antics alumnes d’AMBRA pel món”. Animeu-los!!

Durant aquests 20 anys hem procurat dur a terme la nostra llavor educativa des del cor, perquè és al cor on es troben els nostres sentiments més arrelats. De poc ens serveixen les matemàtiques ni les llengües si no les acompanyem d’estima, empatia, amistat, col·laboració, imaginació… que són els valors intrínsecs de l’ésser humà i els que realment ens conformen com a persones.

És per això que al centre sempre hem treballat i transmès tots aquest tipus de valors: l’ecologia, la interculturalitat, la pau, la solidaritat…

AMBRA sempre ha sigut una “Escola de colors” que ha acollit i s’ha enriquit d’aquesta diversitat.

Els darrers anys hem aprofundit en l’educació emocional. Les competències emocionals afavoreixen les relacions amb altres persones i amb un mateix, faciliten la resolució positiva de conflictes, contribueixen a la salut física i mental, milloren l’autoestima, l’empatia, la cohesió social, el clima de l’aula, la motivació, la capacitat d’assolir nous aprenentatges…

No hem oblidat les noves tecnologies de la informació i la comunicació, necessàries en el món actual, i imprescindibles per al futur. Tampoc podem deixar de costat l’aspecte físic i esportiu, i ens hem preocupat per millorar la formació esportiva, psicomotriu i multisensorial.

Des de sempre ens hem interessat per propiciar una educació integral fent estimar l’art, la música, la pintura, la poesia, la literatura, l’esport, el medi ambient, la creativitat… per a treballar així les intel·ligències múltiples que complementen la formació i desperten emocions.

És important i necessari compartir la responsabilitat educativa amb la família. L’AMPA treballa i col·labora dia a dia amb el centre per aconseguir implicar a les famílies en que l’educació integral es pose en pràctica tant a l’escola com a casa i que la integren en el seu rol educatiu. Enguany desenvolupem la II Escola de Famílies amb ponències molt interessants. Us esperem!

Molts projectes del centre es realitzen en col·laboració amb entitats, associacions locals i professionals del poble: Obrint Camí, CEAM, ALMA, Centre Excursionista, Agrupació Musical, Policia Local, Colombaires… obrint així l’escola a la vida.