Skip to toolbar

Wifi

Respecte a la xarxa Wifi dels centres, l’informem que el plec del projecte “Escuelas conectadas” ha sigut publicat i, possiblement, al gener de 2021 comence la seua implantació. No obstant això, encara no hi ha disponible un calendari de planificació d’actuacions.

Aquest projecte forma part d’un conveni entre el Ministeri d’Educació, l’entitat Red.es i la Comunitat Valenciana l’objectiu de la qual és la instal·lació de xarxes Wifi en els centres de Primària, CRAs i CEE.

Al mateix temps, la DGTIC està treballant en un altre projecte «WIFIES» per a estendre la implantació de xarxes Wifi en la resta de centres educatius públics (Secundària, CEED, FPA, SPES, Cefires, EOI’s, EI’s, CEFIREs, CIPFP,…), independentment del nivell d’ensenyaments impartit.

Aquests projectes continuen avançant en paral·lel i les previsions apunten al fet que «Escuelas conectadas» començarà a principis de 2021 i «WIFIES» 4 mesos més tard . En cas que, mentrestant, el centre decidisca instal·lar una xarxa Wifi amb els seus propis recursos, cal tindre en compte els següents aspectes:

  • Quan s’instal·le la xarxa Wifi de «Escoles connectades»/«WIFIES», es retirarà qualsevol altra xarxa sense fil existent i la DGTIC s’encarregarà de la gestió a partir de llavors. Per tant, el centre ha de valorar la conveniència de fer aquesta inversió o esperar al desplegament del projecte.
  • Es recomana limitar la instal·lació a ubicacions concretes: sala del professorat, biblioteca, sala multiusos, etc.
  • El centre haurà de demanar autorització al consell escolar per a poder realitzar la instal·lació.
  • La xarxa Wifi haurà d’estar connectada a la xarxa d’Aules, mai a la xarxa Corporativa (Secretaria) perquè es provocaria una bretxa de seguretat i l’incompliment de la normativa vigent.
  • Si la solució Wifi requereix una nova instal·lació de cablejat estructurat, el centre ha de demanar autorització la Direcció Territorial d’Educació a la seua província.