ERASMUS+

Curs 2020/2021

Des del Cefire de Xàtiva s’obri una convocatòria per als centres interessats en participar en el projecte Erasmus+ com a socis d’un consorci liderat per Conselleria i coordinat pel Cefire. Des del CEIP Lluís Vives, pensem que és una bona oportunitat per iniciar-se en els projectes Erasmus, ja que no tenim cap experiència prèvia. Així doncs, fem la sol·licitud i després d’un procés de selecció entre tots els centres interessats,  a març de 2021 ens comuniquen que ens han seleccionat, junt a altres 11 centres de la comunitat valenciana.

Al mes de maig es presenta el projecte acreditat de mobilitat de les persones d’Educació Escolar KA-121 “New Educational Settings for Teaching and Training- NESTT”. Els eixos centrals del projecte són:

  • Transformació i reorganització dels espais.
  • Metodologies actives.
  • Digitalització, plataformes virtuals i eines TIC.

Se sol·liciten 60 mobilitats – 15 per a formació i 45 job shadowing (observació)- que tindran lloc durant 15 mesos (als cursos 2021/2022 i 2022/2023)

Curs 2021/2022

A principi de curs se’ns aprova el projecte i comencem a planificar les mobilitats.

Primera mobilitat: curs de formació a Dublín (Irlanda)

Del 5 al 12 de desembre la mestra d’anglès, Clara, va viatjar a Dublín a fer un curs de formació sobre CLIL, és a dir, l’aprenentatge integrat de llengües i continguts. A més, allí va estar en contacte amb mestres d’altres països i van intercanviar experiències i diferents formes de treballar a l’aula. Va estar una experiència molt enriquidora!

Al segon trimestre, es farà una jornada de formació al claustre per a traslladar a la resta de professorat tot allò que ha après i començar a aplicar-ho.