LliureX té una sèrie d'adaptacions o sabors que s'ajusten a les necessitats dels diferents usuaris

  • Escriptori
  • Model d'aula
  • Model de centre
  • Infantil
  • Música
  • Pime

1. Escriptori

LliureX Escriptori (Desktop) és l'adaptació genèrica, dissenyada per a ser utilitzada com a equip independent, és a dir, en els ordinadors personals del professorat, de l'alumnat, dels departaments, etcètera. No depén d'un servidor que li proporcione determinats serveis, com és el cas dels equips de l'aula d'informàtica o de la biblioteca.

 

 

2. Model d'aula

LliureX Model d'aula (per a l'equip servidor i l'equip client d'aula) s'ha dissenyat per a les aules d'informàtica. El servidor i els clients formen una xarxa independent, on el servidor proporciona serveis centralitzats i al qual es poden connectar tant clients pesats, com semilleugers i lleugers.

El Model d'aula LliureX inclou programari per a controlar l'activitat de l'alumnat a l'aula, eines administratives, i una gran quantitat d'aplicacions educatives.

2.1. Client d'aula

LliureX Client d'aula és l'adaptació per als clients de les aules. A diferència de l'adaptació per a l'escriptori, aquesta sí que necessita dels serveis d'un servidor per a determinades accions.

 

 

 

2.2. Servidor d'aula

LliureX Servidor és l'adaptació per als servidors de les aules, que ofereixen serveis als clients i controlen la seua activitat.

 

 

 

3. Model de centre

LliureX Model de Centre (amb versió per a servidors i clients) amplia el tradicional model d'aula. En el model d'aula, les aules d'informàtica formen una xarxa independent que disposa d'un servidor al qual es poden connectar tant estacions de treball com clients lleugers (clients). El nou model de centre, a més, permet la interconnexió de les diferents aules amb un servidor de centre.

3.1. Servidor de centre

LliureX Servidor és, a més de l'adaptació per als servidors de les aules, l'adaptació per als servidors de centre, els quals s'encarreguen, entre altres coses, de coordinar tots els servidors de les diferents aules.

 

 

4. Infantil

LliureX Infantil és l'adaptació LliureX per als nivells educatius d'Infantil i primers cursos de Primària. El seu aspecte i funcionalitat estan especialment dissenyats per als més xicotets i inclou gran quantitat de recursos educatius.

 

 

5. Música

LliureX Música és l'adaptació LliureX per als equips multimèdia, amb necessitats específiques d'aplicacions d'àudio, vídeo i multimèdia.

 

 

 

6. Pime

LliureX Pime és una adaptació que s'ha desenvolupat per al seu ús en els cicles formatius de les famílies d'Admistració i Gestió i de Comerç i Màrqueting. Inclou una selecció d'aplicacions adaptades a l'entorn empresarial, i s'han eliminat els programes orientats als nivells educatius d'Infantil, Primària i Secundària, així com les aplicacions de suport a la docència. És per aquests motius que LliureX Pime és un bon candidat per a aquelles pimes que vulguen iniciar-se en el programari lliure, especialment per a les de la Comunitat Valenciana, atés que l'entorn està traduït al valencià i al castellà, com en la resta d'adaptacions de LliureX.