EL SÚPER ALIMENT DEL MES…
LA CARABASSA
La carabassa és una baia de corfa dura que es troba en regions
càlides i temperades de tot el planeta. És originària d’Àsia
Meridional però fins al segle XV no va arribar a Espanya. Al principi
la carabassa es cultivava per a l’aprofitament de les seues llavors
més que per a ser consumida com a hortalissa, però aquest
costum va anar desapareixent a mesura que van sorgir varietats
amb més polpa i sabor més afruitat.
Existeixen diferents varietats però la més coneguda és la
«Cucurbita pepo». Són de color ataronjat amb seccions de grillons
amplis que creixen prop de la terra en grans baines serpentines
amb fulles com a ventalls. El centre buit de la carabassa ve ple de
llavors semi-blanques agarrades d’una polpa. Les llavors són una
gran font de vitamines, minerals, proteïnes i àcids grassos
d’omega-3, i es poden guardar per a sembrar-les a la primavera.
PROPIESTATS NUTRITIVES:
Un dels majors beneficis de la carabassa és la seua alta quantitat
en fibra, que ofereix valor de sacietat i millora el trànsit intestinal.
En relació amb les vitamines, la carabassa és rica en beta-caroteno
o provitamina A, i vitamina C. Presenta quantitats apreciables de
vitamina E, folatos i altres vitamines del grup B com ara la B1, B2,
B3 i B6.
Aquest mes els nostres comensals delectaran deliciosos plats on
l’ingredient principal és la carabassa cuinada mitjançant diferents
tècniques culinàries.