EPAS

VISITA DE L’EURODIPUTAT ADRIÁN VÁZQUEZ AL IES SIXTO MARCO

12 de maig de 2022
Publicado en

El dimarts 10/05/2022, hem rebut en el Ies Sixto Marco la visita de l’eurodiputat Adrián Vázquez Lázara.

Adrián Vázquez és en l’actualitat diputat del Parlament Europeu per Ciutadans, que forma part del grup polític liberal Renew Europe. Presideix la Comissió d’Assumptes Jurídics del Parlament Europeu (JURI) i és membre substitut de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural (AGRI).

Read more

9 DE MAIG DIA D’EUROPA

10 de maig de 2022
Publicado en

Després de diverses setmanes donant voltes al 9 de maig i després de diverses deliberacions el resultat programat ha sigut el següent.

Primerament es va penjar una pancarta al balcó de l’institut amb el lema “Dia d’Europa, 9 de maig, any europeu de la joventut” (confeccionat amb lletres realitzades per les diferents EPAS a iniciativa d’una d’elles), els ambaixadors júnior van realitzar una enquesta als alumnes de 4t ESO i 1r batxillerat sobre qüestions de l’O.E. Posteriorment es van passar per les aules dels alumnes de 2ºESO per a repartir-los una estrela en la qual havien d’escriure una frase o paraula del que és per a ells l’O.E. Més tard aquestes estreles es col·locarien en un mural a l’entrada de l’Institut amb tots aqueixos pensaments.

El departament de música amb els seus alumnes va interpretar l’Himne de la Unió Europea i a continuació els alumnes de 2n de Batxillerat van realitzar un flashmob tenint present la bandera de l’O.E. (departament de E.F.)

Read more

PREMI EN LA CELEBRACIÓ DEL DIA D’EUROPA PER LA DELEGACIÓ DEL GOVERN A LA COMUNITAT VALENCIANA

10 de maig de 2022
Publicado en

La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana amb motiu del Dia d’Europa premia a l’IES Sixto Marco pel treball i impuls dels valors de Pau, Solidaritat i Convivència en la construcció del projecte europeu.

TROBADA EPAS ORIHUELA

26 d'abril de 2022
Publicado en

Dimarts passat 5 d’abril es va celebrar a Orihuela (Alacant) una trobada nacional d’EPAS i MEPAS (Escoles ambaixadores del Parlament Europeu i Escoles Mentores del Parlament Europeu). L’acte es va celebrar en el Teatre Circ d’Orihuela, un marc inigualable, on tant els ambaixadors júnior com els sènior van poder gaudir de l’excel·lent organització de l’esdeveniment per part del Col·legi Diocesà Oratori Festiu de San Miguel.

Malgrat la pluja, els nostres alumnes i professors ambaixadors van quedar encantats amb l’activitat. Van assistir a l’acte d’inauguració, que va començar amb la interpretació de l’Himne de la Unió Europea, l’Himne a l’Alegria, al qual van seguir dues connexions, una amb Brussel·les i una altra amb Madrid, en les quals un Eurodiputat, i la responsable del departament d’Educació i joventut de l’oficina de la Unió Europea a Espanya es van dirigir als presents amb xarrades molt motivadores sobre la importància de la Unió Europea.

Després de l’esmorzar, els nostres ambaixadors van assistir també a una taula sobre Educació, i a un debat entre alumnes d’escoles ambaixadores sobre la bretxa digital després de la pandèmia.

Sens dubte, va ser un dia molt especial per a tots els assistents.

L’ECONOMIA CIRCULAR EN LA INDÚSTRIA TÈXTIL

30 de març de 2022
Publicado en

Amb l’objectiu de conscienciar a tota la comunitat educativa de l’IES Sixto Marco de l’alt cost climàtic que suposa la compra de roba i de la irresponsabilitat ecològica que suposa seguir els dictàmens de la moda. “Es deriva de la necessitat de fer entendre a la indústria que la seua producció ha de ser sostenible”.

Tal com anuncia el vicepresident executiu responsable del Pacte Verd Europeu Frans Timmermans: «Per a aconseguir la neutralitat climàtica d’ací a 2050, preservar el nostre medi ambient natural i reforçar la nostra competitivitat econòmica, és necessària una economia completament circular”.

Read more

LES EPAS IES SIXTO MARCO SE SOLIDARITZA AMB UCRAÏNA

10 de març de 2022
Publicado en

L’Escola Ambaixadora del Parlament Europeu IES Sixto Marco davant la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, mostra la seua solidaritat amb el poble ucraïnés i alça la seua veu perquè es detinga la guerra que tantes vides humanes està costant.

Read more

LES EPAS CELEBREN EL 8 DE MARÇ

8 de març de 2022
Publicado en

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, un grup d’EPAS l’hem celebrat col·lectivament realitzant un collage de dones del passat, present i futur. Després de fer els collages per EPAS s’ha realitzat, en cada escola, una exposició comunitària amb la impressió dels diversos treballs.

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

8 de març de 2022
Publicado en

Per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, l’IES Sixto Marco ha volgut celebrar-lo amb la lectura d’un manifest. Hem volgut fer visible la idea del creixement i independència de les dones, sabent que poden arribar on es proposen, i trencant així el sostre de cristall del qual tant se sent parlar. Per a aconseguir-ho s’ha construït entre tots els que formem l’IES Sixto Marco unes ALES enormes, que simbolitzen tot això: la independència, la llibertat, la capacitat de volar.

11 DE FEBRER: DIA INTERNACIONAL DE LA XIQUETA I DE LA DONA EN LA CIÈNCIA

7 de març de 2022
Publicado en ,

El passat 11 de febrer, Dia Internacional de la Xiqueta i la Dona en la Ciència, en l’IES Sixto Marco vam voler conéixer per què les nostres científiques, tant professores com alumnes, van triar dedicar-se a la Ciència i la Tecnologia. Es va col·locar un gran mural on les professores i alumnes de les branques de coneixement relacionades amb la ciència ens estan comptant el perquè de la seua decisió. Segur que així animarem a moltes xiquetes al fet que exploren la seua vocació científica!

VISITA A LA DIPUTACIÓ PROVINCIAL D’ALACANT

22 de febrer de 2022
Publicado en

Els ambaixadors júnior i sènior de l’EPAS IES Sixto Marco han visitat la Diputació Provincial d’Alacant sent rebuts pel diputat provincial Juan de Dios Navarro Caballero. Després de recórrer les diferents dependències de la institució provincial se’ls va entregar el carnet acreditatiu com a ambaixadors júnior i sènior.

Read more