9 DE MAIG, DIA D’EUROPA

El Dia d’Europa, cada 9 de maig, celebrem la pau i la unitat a Europa. Aquesta data marca l’aniversari de la històrica “Declaració de Schuman” en la qual aquest va exposar la seua idea d’una nova forma de cooperació política a Europa, que faria inconcebible la guerra entre nacions europees. La proposta de Schuman es considera el començament del que hui és la Unió Europea.

En aquesta EPAS ha volgut celebrar aquesta efemèrides amb diferents actes entorn d’aqueixa data.

Comencem el Dia d’Europa connectant amb Estrasburg en línia, des d’allí l’eurodiputat Javier Zarzalejos va donar una xarrada als ambaixadors júnior, sènior i alumnes del que suposa aquest dia i els reptes de l’O.E. Interessant dissertació  amb una gran participació per part dels ambaixadors.

Les palmeres són un tret característic d’Elx i com a reconeixement en aquest dia vam voler batejar a una  d’elles amb una placa “ Dia d’Europa”, col·locada per un palmerero que va mostrar l’activitat tradicional d’Elx de com pujar a la palmera. Per a tal esdeveniment van acudir l’alcalde d’Elx i diversos membres de la corporació, en aquest acte vam procedir a la lectura d’un manifest europeu a càrrec d’ambaixadors júnior  que també  van interpretar, a continuació, l’himne de la UE.

Per a recordar aquest esdeveniment, convidats a l’acte, ambaixadors i alumnes van poder fotografiar-se en el photocall europeu realitzat per a l’acte.

No sols hem celebrat aqueix dia, sinó que al llarg de la setmana continuem amb actes, com els jocs de kahhot i  pasapalabras i gimcana europea organitzada pels nostres ambaixadors júnior.

Per a concloure la setmana, el departament de llatí amb els seus alumnes de 4t ESO van representar en diverses sessions, per als alumnes de 1ºESO, el Rapte d’Europa en el qual simulaven una aula amb alumnes on la professora els encarrega un treball “El rapte d’Europa”  que van haver d’interpretar.