TRÀMITE_NUSS_Numero Usuario Seguridad Social

Assegurança Escolar

A partir de 3er de l’ESO i en qualsevol modalitat d’estudis i formació professional, inclosos els Programes de Qualificació Professional (PQPI), fins als 28 años d’edat, és obligatori subscriure individualment l’Assegurança Escolar de la Seguretat Social.

 

Veure informació de l’ASSEGURANÇA ESCOLAR al web de la Seguretat Social Pàgina de la Seguretat Social

 

Fullet informatiu de prestacions
de l’Assegurança Escolar obligatòria de la Seguretat Social

Assegurança Escolar

Veure informació de Sol·licitud de  l’ASSEGURANÇA ESCOLAR

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 Número d’Usuari de la Seguretat Social (NUSS)

—————————-Nota: Ja no és requisit previ —————————-

 

I, per poder sol·licitar aquesta Assegurança Escolar, la Tresoreria General i l’Institut Nacional de la Seguretat Social han establert com a requisit previ obtenir un Número d’Usuari de la Seguretat Social (NUSS), que identifique individualment a cada alumne o alumna que curse aquest tipus d’estudis o formació.

Per tant, en tot procés de matriculació en qualsevol dels estudis o formació referits, s’exigirá presentar una fotocòpia del document on s’acredita el NUSS de l’alumne o l’alumna i el corresponent pagament de la quota de l’Assegurança Escolar (1,12 €), ja inclòs en la quantitat total fixada a ingresar al banc.

 

Per obtenir el NUSS es requereix:

– DNI o document d’identitat equivalent en vigor, amb: cognoms, nom, identificador de persones físiques (Número de DNI o NIE), nacionalitat, sexe, domicili, localitat i data de naixement, nom del pare i nom de la mare (Resolució de 12 de desembre de 2005, de la Secretaria General Tècnica… BOE, de 16 de desembre).

– Emplenar i presentar el corresponent imprès de sol·licitud.

 

    Full Informació sobre el tràmit de sol·licitud de NUSS

 

Es sol·licita directament per l’interessat/ada o els seus representants legals en qualsevol oficina de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

(El nostre centre facilita el tràmit als nostres alumnes quan es troben cursant 2º ESO, per que puguen disposar de la documentació quan es matriculen a 3er)

Veure informació del NUSS al web de la Seguretat Social Pàgina de la Seguretat Social 

 

PETICIÓ DUPLICAT DEL NUSS

En el cas de perdua del document original NUSS pots sol·licitar un duplicat a la Oficina més propera de la Seguretat Social o bé mitjançant el següent tràmit on-line.

TRÀMIT ON LINE