Aneu a la barra d'eines

Discover EU. Tens entre 18 i 20 anys? T’agrada viatjar? Esta informació t’interessa.

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea basada en una proposta del Parlament Europeu que vol oferir als joves de 18 anys d'edat l'experiència d'un viatge en el qual puguen aprofitar la llibertat de circulació a la Unió Europea, descobrir la diversitat d'Europa mentre viatgen, aprendre sobre la història i el patrimoni cultural europeus, conéixer a persones de tot el continent i, en últim terme, conéixer-se a si mateixos.

En el marc d'aquesta iniciativa, la Comissió Europea seleccionarà a un mínim de 60 000 joves que complisquen els criteris d'admissibilitat. Els joves interessats poden presentar les seues candidatures en el Portal Europeu de la Joventut. El termini de presentació de candidatures estarà obert del dimarts 12 d'octubre de 2021 a les 12.00 (CEST) al dimarts 26 d'octubre de 2021 a les 12.00 (CEST).

La Comissió Europea concedirà als joves seleccionats uns bons de viatge perquè exploren la Unió Europea entre l'1 de març de 2022 i el 28 de febrer de 2023 durant un període màxim d'un mes.

Com a norma general, els candidats premiats viatjaran en ferrocarril. No obstant això, per a donar el major accés possible, el projecte permetrà viatjar en mitjans de transport alternatius, com a transbordadors i autocars, quan siga necessari i tenint en compte consideracions mediambientals i de temps i distància.

En casos excepcionals, i quan no existisquen altres mitjans de transport, s'autoritzaran els viatges amb avió perquè els joves que visquen en zones remotes o en illes també tinguen l'oportunitat de participar en la iniciativa.

Tota la informació del concurs