JUBILACIÓ 2011

Amb motiu de la jubilació dels nostres companys:

Foto Jubilacion profesores acoplada fin con Ana
Rosa Albiol
Antonio Ferrer
José Luis Gozalbo
Ana Maria Pascual
Maria Piqueras
Maria José Sangorrín

hem celebrat un dinar en homenatge seu, Juny de 2011.

 

Discurs del director

JUBILACIONS 2010-2011

Antonio Ferrer, José Luis Gozalbo, Maria Piqueras, Maria José Sangorrín,

Rosa Albiol, Ana Maria Pascual

Seré breu…..! Des dels grecs fins el segle XVII el tema de la IMITACIÓ és central en la història de la civilització occidental. La imitació de la naturalesa, de les idees platóniques, d´allò que es considera superior es considerava fonamental en la formació personal i social. Amb la arribada de la modernitat i del totpoderós SUBJECTE MODERN les coses canvien. Amb la seva imparable pretensió de autonomia i l´exigència de llibertat quasi absoluta, això d’apendre de l’altre i d´imitar a l´altre cau en desús.

 A nosaltres en el món de l´educació ens passe alguna cosa semblant i tal volta hem deixat de banda el crear en els alumnes models d’exemplaritat i autoestima. Com els jovens necessiten aquestos models, si no els donem s’en van a buscar-los a altres llocs i passa el que passa.

 La nostra societat sofreix algun tipus de “exemplarofòbia” i fugim d’allò que són models, exemples, arquetipus. “Vides ejemplars” es deian uns TBOS que llegiem de menuts . Jo pense que sempre hi ha alguna cosa que apendre i alguna cosa que ensenyar.

 Les persones que avuí es jubilen són també exemplars. Exemplars per el seu esforç i la seua entrega al llarg de tants anys en el món de l´educació. I més específicament a l´IES “Penyagolosa”:

Maria José Sangorrín: 11 anys

Antonio Ferrer: 1981: 31

Maria Piqueras: 11 anys

José Luis Gozalbo: 1985: 26 anys

Rosa Albiol: 4 anys al Penyagolosa, però tota una vida en l´educació

Ana Maria Pascual: Prof Hogar des de 1982.

I també ens han ensenyat: Antonio I José Luis per la seua tasca callada i activa. Pareixen no estar i estan sempre, seriosos , professionals, discrets.

I ens han ensenyat les mestres, capdavanteres d’allò que es deia l´adscripció a secundària i que van dur endavant amb una bona dosi de paciència, molta elegància professionalitat i saber estar.

Rosa i Ana han estat menys temps, encara que Ana M. Pascual ja va ser professora d´hogar al Femení l´any 1982. Però per tot aquest temps els donem també les gràcies per la seua entrega i dedicació.

Jo estic enamorat de una paraula grega: eudaimonia. Etimològicament la paraula fa referència al bon destí. Doncs, això us desitgem que tingau un bon daimon ( un bon follet, “duendecillo”,dimoniet, fato, hado). Dons aixó que sigueu eudaimònics, que tingueu un bon destí, que sigue feliços és el que avuí tots us desitgem. Gràcies

José P. Martí Garcia

Director IES “Penyagolosa”

DSCN6850