Visita fi de curs Adima

L’ alumnat de 1er de TAPSD, després d’ elaborar un coquetes de xocolata, ha visitat Adima per acomiadar-se fins a setembre i passar una bona estona ballant, fent jocs i compartint tots junts.

FINS EL CURS QUE VE!!!!!

ERASMUS+ A L’IES PEDREGUER: SETMANA DE MOBILITAT A SICÍLIA

L’IES de Pedreguer ha tancat, per fi, un curs escolar replet de mobilitats Erasmus+ amb la tercera i última d’aquestes: la que ha tingut lloc a Marsala, Itàlia, del 13 al 17 de maig. Dins del programa “Mare Nostrum”, el tema tractat a l’institut Liceo Pascasino de Marsala va ser el dels països mediterranis com a embrió de la Unió Europea.  Els tres països participants, Espanya, Grècia i Itàlia, van realitzar presentacions i col·loquis sobre la consciència política i les institucions a l’Antiga Grècia, l’Imperi Romà i la Corona d’Aragó. Huit alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat, junt amb els professors Adolfo Roig i Inma Soler, van participar, i gaudir, d’aquest enriquidor intercanvi educatiu.

La delegació de l’IES Pedreguer va ser la primera a exposar el seu treball sobre la Corona d’Aragó i el Consolat de Mar. Seguidament, la dissertació dels grecs va tenir com a tema principal els conceptes de Dialèctica i Democràcia en el seu vessant filosòfic.  Finalment, el grup d’Itàlia ens va presentar un interessant treball sobre les institucions polítiques a l’Imperi Romà.

El programa italià també incloïa altres activitats com ara una visita al Museu Arqueològic   Lilibeo, on vam poder contemplar les restes del naufragi d’un vaixell de la Primera Guerra Púnica, o la visita al parc arqueològic de Segesta on un impressionant temple dòric ha resistit el pas del temps per a mostrar-se imponent al visitant.  A més a més, les excursions guiades a la ciutat medieval d’Erice i a Palerm ens van permetre aprofundir en els lligams històrics de Sicília amb la nostra terra per virtut de la Corona d’Aragó.

Com a conclusió, el nostre alumnat participant, acollit amb les famílies dels estudiants italians que ens van visitar a la setmana Erasmus+ a Pedreguer, han establert relacions d’amistat amb els participants grecs i italians que, estem segurs, perduraran en el temps.  També han tingut l’oportunitat de comunicar-se i compartir experiències amb adolescents que pertanyen a cultures diverses, però que comparteixen les seues mateixes inquietuds.   Al cap i  a la fi, l’objectiu últim dels programes Erasmus+ és promoure la ciutadania europea mitjançant l’empatia, la cooperació i el respecte entre els ciutadans dels diferents països que la formen.