Segona mobilitat del Projecte KA229 Interaction: Talk to Me! I’m here, escrit pels seus protagonistes

Acció cooperativa de difusió realitzada per tots els interactors a la Platja du Chay, Royan.

Arribem a l’institut i la primera impressió va ser molt bona. Ens van rebre la directora i el subdirector en la sala d’actes i repassem el que vam fer durant la primera mobilitat en el nostre centre, l’IES La Patacona juntament amb els altres companys d’Eslovènia, Finlàndia i França. Més tard vam fer una activitat per a presentar-nos i trencar el gel. Seguim amb una cerca de pistes per a conéixer l’institut i trobar el nostre objectiu durant la setmana: anàvem a ser una agència de comunicació. A la vesprada, ens van explicar en què consistia el ‘business game’

L’endemà, arribem a l’institut al matí i ens dividim en sis grups per a fer el ‘business game’. Cada hora canviàvem d’equip; per tant, vam haver d’organitzar-nos molt bé el temps. Havent dinat, acabem el joc i realitzem un sorteig que estava planejat perquè sis alumnes del centre ens acompanyaren a l’activitat planejada per al dijous.

El dimecres no va ser necessari anar a l’institut. L’activitat programada era una visita al far de Cordouan, far que a més de ser patrimoni de la UNESCO, dona nom a l’institut que ens acull durant aquesta setmana. Arribem a ell amb vaixell. La seua construcció data del sXVII i continua funcionant manualment en l’actualitat.

Tots els interactors de França, Eslovènia, Finlàndia i Espanya en el Lycée Cordouan

El quart dia, a primera hora del matí vam ser a la platja de ‘Chay’, els alumnes participants en Erasmus+ a més dels guanyadors del sorteig del dimarts. A la platja, ens dividim en diferents grups i amb ajuda d’uns professionals que es dediquen a fer dibuixos en l’arena, realitzem el logo del projecte amb les estreles representant Europa. Vam aprendre a treballar en equip i a comunicar-nos amb els nostres companys. Havent dinat, vam ser a l’institut per a acabar el vídeo per a presentar-lo el divendres en diferents classes dels alumnes francesos.

En l’últim dia, hem presentat el vídeo de l’aprés durant la setmana. Després la directora i el subdirector ens han portat menjar, han fet lliurament de diplomes, ens hem fet fotos amb el logo del projecte. Havent dinat, ens hem dividit en grups i hem presentat el projecte en diferents classes de l’institut i hem contestat als dubtes dels alumnes i professors sobre Erasmus +. L’últim dia emocionant d’una setmana en Royan, ens acomiadem amb abraçades i plors.

Marcos Belda, Alba Grimaldos, Àfrica Juan, Irina Martínez, Olga Martínez i Nora Sanchis