rECOnnecta’t

Des de la Comissió de Mediació i Convivència s’ha impulsat un nou projecte col·laboratiu en el nostre centre relacionat amb el medi ambient: “rECOnnecta’t”.

Sentim que enfront de l’emergència climàtica en la qual ens trobem és crucial desenvolupar una major consciència ambiental ja que cada acció que realitzem en la nostra vida quotidiana té una repercussió en el medi ambient.

Col·laborant i donant suport a altres projectes que ja es duen a terme en el nostre centre com “Reverdir”, “Desplastifica’t”, “Paraules habitades”, “Patis inclusius” i “Observatori de qualitat ambiental”, es pretén sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar i potenciar hàbits sostenibles, positius i saludables realitzant canvis en el nostre estil de vida.

Per potenciar aquests hàbits, en la cafeteria del nostre centre ja s’han començat a introduir canvis donant un gran protagonisme a la fruita de temporada.

A partir d’ara, tenim la possibilitat de beure batuts i sucs naturals de fruita fresca realitzats al moment, evitant així el consum de sucs processats, excessivament edulcorats i carents de vitamines.

Paulatinament, les llepolies i altres productes poc saludables o sostenibles deixaran de proveir-se al nostre centre.

Es tracta d’un projecte orientat a l’acció, de caràcter intergeneracional i inclusiu, obert a tota la comunitat educativa. Per això, vos convidem a observar els vostres hàbits i valorar quins canvis podríeu introduir en el vostre estil de vida per millorar el món que deixarem a les següents generacions.

Vivim connectats contínuament a les noves tecnologies, però ara el planeta ens demana una rECOnnexió amb la natura, amb nosaltres mateixos i entre nosaltres. D’ací el nom d’aquest projecte rECOnnecta’t.

 

La terrano és una herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills”, Mahatma Gandhi.