REPRESENTACIÓ DE TIRANT LO TIRANT a l’IES NÚM 1 DE XÀBIA. Juny 2019

El curs 2019-20 fou el primer que al nostre institut s’ofertava l’optativa de teatre per als alumnes de 4t d’ESO. Tot i que era arriscat per la falta de preparació en esta disciplina i la manca d’infraestructura en el centre,  vam assolir el repte per considerar que es tractava d’una proposta educativa molt il.lusionat per al nostre alumnat. L’obra és el resultat  d’un projecte multidisciplinar dirigit pel departament de valencià i plàstica, amb la col.laboració d’altres departament com el de tecnologia i música, i amb l’ajuda inestimable dels nostres conserges i de Cristian.

Tirant lo Tirant  és una comèdia històrica, adaptació de l’obra de Rafel Santapau, que s’emmarca  en el relat de la mítica novel.la valenciana Tirant lo Blanch  tot creant un divertit joc intertextual on els personatges inventats per Santapau es relacionen amb Carmesina, Tirant, Plerdemavida  Diafebus,.. El resultat del treball amb els alumnes de l’optativa de teatre i de plàstica és esta manífica posada en escena que mostra el talent dels nostres alumnes i, en definitiva, l’encert d’apostar per projectes educatius i lúdics alhora que valoren el treball cooperatiu entre alumnes i departaments. Aquesta experiència quedarà en la memòria de tots els participants i confiem que s’hi consolide.