EXCURSIÓ A ALCOI, RUTA MODERNISTA

Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Monastil han visitat Alcoi per conéixer un poc més sobre el Modernisme, moviment cultural que va sorgir a finals del segle XIX i principis del segle XX. Allí hem realitzat una visita guiada als principals edificis emmarcats dins de les corrents europees d’aquesta època: art Nouveau, art Déco i secessionisme austríac.

Durant la ruta s’han comentat temes referents a la situació de l’època, lluita de classes, revolucions socials, anècdotes, així com referències i comparacions amb altres edificis d’estil similar. Finalment, hem visitat La ciutat dormida, en el cementeri hem recorregut la zona dels panteons monumentals, hipogeus i ens hem submergit en les catacumbes del segle XIX. Ha sigut una visita històrica, cultural i sentimental. Un vertader passeig per un museu en escultura a l’aire lliure. A més, en el recorregut hem conegut on descansen personatges històrics com Camilo Sesto, Ovidi Montllor o Isabel Clara-Simó.

                                                                                                              4 de febrer de 2022                                                                                                               Departament de Valencià