Informació sobre la PAU
Fases de la PAU
L’estructura de la Prova d’Accés a la Universitat 2022-23 constarà de dues parts:
Fase obligatòria
- és de caràcter obligatòri,
- versarà sobre 4 matèries comunes i 1 matèria de modalitat (troncal general de modalitat cursada),
- Castellà: Llengua i Literatura II
- Valencià: Llengua i Literatura II
- Idioma estranger: Alemany, Anglés, Francés o Italià
- Història d’Espanya
- L’assignatura troncal general de modalitat: Matemàtiques II, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II, Llatí II o Fonaments del’Art II
- la superació de la prova d’accés depén, exclusivament, de la nota de la fase obligatòria (juntament amb la nota de Batxillerat),
- l’estudiant s’ha de presentar obligatòriament de l’assignatura troncal general de modalitat que ha cursat com a troncal general, i també obligatòriament de l’idioma estranger cursat com a primera llengua estrangera.
Fase voluntària
- versarà sobre les matèries relacionades amb els estudis que l’alumne pretén cursar,
- permet millorar la nota final d’admissió als estudis universitaris,
- l’estudiant s’examina en aquesta fase d’assignatures troncals d’opció de qualsevol modalitat de batxillerat o de les 3 troncals generals amb vinculació a modalitat diferents de la que s’examina en Fase Obligatòria, o dels 3 idiomes estrangers diferents del que s’examina en la Fase Obligatòria. Pot examinar-se, en aquesta Fase, de les assignatures que vulga, les haja cursades o no, fins a un màxim de quatre.
Les 17 assignatures de modalitat de la PAU són:
- Arts Escèniques
- Biologia
- Cultura Audiovisual
- Dibuix Tècnic II
- Disseny
- Economia de l’Empresa
- Fonaments de l’Art II
- Física
- Geografia
- Geologia
- Grec II
- Història de l’Art
- Història de la Filosofia
- Llatí II
- Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II
- Matemàtiques II
- Química
Qualificació de la PAU i l’accés a la universitat
Nota d’accés a la universitat (NAU)
- La qualificació de la Fase Obligatòria és la mitjana dels 5 exàmens d’esta fase, arrodonida al tercer decimal.
- Esta qualificació de la Fase Obligatòria haurà de ser major o igual que 4.
- La nota d’accés a la universitat resultarà de la mitjana ponderada entre la qualificació mitjana del Batxillerat i la qualificació de la Fase Obligatòria de la Prova d’Accés a la Universitat. La qualificació mitjana de Batxillerat tindrà una ponderació del 60% i la qualificació de la Fase Obligatòria de la prova d’accés a la universitat tindrà una ponderació del 40%.
- La qualificació de la nota d’accés a la universitat (NAU) estarà expressada de 0 a 10 amb 3 xifres decimals.
- La qualificació de la NAU ha de ser major o igual a 5 punts.
- Esta Nota d’Accés a la Universitat té validesa indefinida.
Nota d’accés a la universitat (NAU) = QFO x 0,4 + QMB x 0,6
QFO és la qualificació de la fase obligatòria de la PAU, expressada amb tres decimals. QMB és la qualificació mitjana de batxillerat, expressada amb dos decimals.
Nota d’accés a les titulacions universitàries
- Per a l’admissió a les diferents titulacions universitàries es considerarà la nota d’accés a la universitat (NAU), incrementada amb les ponderacions resultants de les qualificacions de la Fase Voluntària o de l’assignatura troncal general de modalitat o l’idioma estranger de la Fase Obligatòria.
- Només es consideraran les qualificacions de la Fase Voluntària o de l’assignatura troncal general de modalitat o l’idioma estranger de la Fase Obligatòria que siguen iguals o superiors a 5 punts i sempre que s’hagen obtingut en la mateixa o posteriors convocatòries en què s’ha aprovat l’accés a la universitat, i tenint en compte que els exàmens de la Fase Voluntària només tenen validesa per a l’accés a la universitat en els dos cursos següents al de la superació de les matèries d’esta fase. Si no s’aprova l’accés a la universitat (i no es té aprovat de convocatòries anteriors), tota la Fase Voluntària queda anul·lada.
- Les ponderacions de les assignatures de la fase voluntària o de l’assignatura troncal general de la fase obligatòria amb vinculació a modalitat de batxillerat o de l’idioma estranger de la Fase Obligatòria, resultaran de multiplicar el coeficient de ponderació de 0 o 0,1 o 0,2 per la qualificació de l’examen corresponent, d’acord amb el document de ponderacions aprovat per la Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció Universitària (este document pot consultar-se a la pàgina web de les universitats públiques valencianes i a la pàgina web de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital).
- Els exàmens de la fase voluntària només tenen validesa per a l’admissió a la universitat en els dos cursos següents al de la superació de les matèries d’esta fase voluntària i no tenen cap validesa si no s’aprova l’accés a la universitat en la mateixa convocatòria o s’ha aprovat en convocatòries anteriors. Però cal tindre present que no sabem com seran les ponderacions en la preinscripció de 2024.
- La fórmula del càlcul de la qualificació d’accés a una determinada titulació és la següent:
Nota d’accés a la titulació = (QFO x 0,4 + QMB x 0,6) + a x M1 + b x M2
QFO és la qualificació de la fase obligatòria de la PAU, expressada amb tres decimals. QMB és la qualificació mitjana de batxillerat, expressada amb dos decimals. a i b són els coeficients de ponderació (0 o 0,1 o 0,2). M1 i M2 són les qualificacions, amb dos xifres decimals, de les dos assignatures de la Fase Voluntària o de l’assignatura troncal general de modalitat o de l’idioma estranger de la Fase Obligatòria de 2022 o de 2021 que major qualificació final donen després de la ponderació per a cada titulació, sempre que siguen majors o iguals que 5.
Revisions de les qualificacions
- L’estudiantat podrà demanar una revisió de les seues qualificacions dels exàmens de la PAU.
- La revisió consistirà en comprovar que no hi ha hagut errors en el procés de primera correcció i qualificació i també en fer una segona correcció de l’examen.
- Tot el procés de revisió serà realitzat per un corrector diferent del que ha fet la primera correcció. La qualificació definitiva serà la mitjana de les dos qualificacions.
- Si la diferència entre la primera i la segona correcció fóra de dos punts o més, es farà una tercera correcció. La qualificació definitiva serà la mitjana de les tres qualificacions.
- L’estudiantat podrà veure els exàmens dels quals haja demanat una revisió, al final de tot el procés de revisions.
- El resultat de la revisió podrà baixar, pujar o mantindre la nota donada inicialment.