25N – Día Internacional contra la violencia de género

El 24 de noviembre conmemoramos en el centro el “Día Internacional contra la violencia de género”. Se llevaron a cabo distintas actividades y una performance en el patio del centro en la que colaboró y participó parte importante de la comunidad educativa del IES María Blasco. Durante este acto se leyó un manifiesto en el que se expresó de forma contundente nuestro rechazo a esta lacra social para terminar con un minuto de silencio y aplauso final.

Os dejamos el manifiesto:

Bon dia,

En l'IES María Blasco hi ha un total de 1187 estudiants durant el present curse 2023-2024.

Quant soroll pels corredors i el pati a l'hora de l'esmorzar i en els canvis de classes! Quants riures, quants intercanvis de paraules, de mirades! Quant tràfec!

En aquest centre treballen diàriament més de 140 persones entre professores, professors, conserges, administratives, equip de neteja i cantina. Què succeeix quan el divendres marxem tots i totes a casa? Tot eixe soroll, es converteix en un sonor silenci. No queda res ni ningú. Solament el buit.

Eixe buit és el que han deixat 1236 dones assassinades per violència masclista des de 2003.

Eixe silenci és el que han deixat 53 dones assassinades durant 2023. Un infinit buit irreemplaçable per als 47 menors, fills i filles, orfes que deixa aquest any 2023. I la llista continua pujant...

Els dilluns, de nou, l'institut es torna a omplir: nous crits, anades i vingudes, algunes corrent, uns altres que arriben tard...

En canvi, el silenci, la indignació, la incredulitat, la incomprensió, el no-res i el buit és el que ha deixat la mort i la violència a aquestes 49 dones ja les seues famílies aquest any 2023.

Ni una més!