Sol·licitar convalidació-homologació estudis estrangers. Adreça a Alacant i correu electrònic.

Com ja se'l va informar recentment, la Unitat d'Educació de la Subdelegació del Govern a Alacant és la unitat administrativa responsable de tramitar les sol·licituds d'homologació de títols i estudis estrangers -universitaris i no universitaris- remetent-les bé al Ministeri d'Educació i Formació Professional bé al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Actualment i mentre continue vigent l'estat d'alarma, la nostra oficina romandrà tancada. Quan s'alce l'estat d'alarma i es torne a obrir al públic, la UNITAT D'EDUCACIÓ ÚNICAMENT FUNCIONARÀ AMB CITA PRÈVIA. Per tant, es prega que, en el cas que algun ciutadà acudira a aqueix IES sol·licitant informació sobre aquest tema, se l'informe de la direcció on poden sol·licitar cita prèvia davant aquesta Unitat:

https://ssweb.seap.minhap.es/icpplus/citar?org=go-edu

No obstant això, podran continuar contactant amb aquesta Unitat d'Educació en el següent correu electrònic: educación.alicante@correo.gob.es

 

 

 

 

 

 

ADREÇA O CORREU ELECTRONICO PER A SOLICTICAR LA CONVALICACIÓN-HOMOLOGACIÓ ESTUDIS ESTRANGERS:

Unitat d'Educació en el següent correu electrònic com a via preferent: educación.alicante@correo.gob.es o acudir a les nostres oficines en horari d'informació al públic per a homologació i convalidació d'estudis de 9:00h a 12:30h (de 12.30 h a 14.00 h podran recollir els seus títols/credencials), en el Passeig de Federico Soto núm. 11, Alacant.

DESCARREGAR SOL·LICITUD: ENLLAÇ

 

La Unitat d'Educació de la Subdelegació del Govern a Alacant és la unitat administrativa responsable de tramitar les sol·licituds d'homologació de títols i estudis estrangers -universitaris i no universitaris- remetent-les bé al Ministeri d'Educació i Formació Professional bé al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. En el desenvolupament d'aquesta funció duu a terme labors d'orientació i assessorament, atés que la majoria de les persones interessades desconeixen tant el procediment com la documentació a presentar.

En cas que algun ciutadà requerira a aqueix Institut informació sobre l'homologació de títols no universitaris i amb la finalitat de facilitar-los els tràmits a realitzar, s'adjunta model de la sol·licitud que han de presentar en la que s'especifiquen els requisits i la documentació necessària a aportar (en castellà, anglés, francés i rus).

A les persones interessades a continuar els seus estudis o a realitzar un examen en un centre oficial de la Comunitat, en el moment de presentar la sol·licitud d'homologació se'ls facilitarà un document acreditatiu d'aquesta sol·licitud que els permetrà dur a terme l'anterior sense esperar a la recepció de la corresponent credencial d'homologació.

Es facilita el següent enllaç en el qual els interessats poden trobar la informació referida a aquesta mena de tràmits: http://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano/catalogo/gestion-titulos/estudios-no-universitarios.html

I es destaquen les següents qüestions:

  • Els nivells anteriors a desé curs no necessiten tràmit de convalidació per a continuar estudis en el sistema educatiu espanyol.
  • No es reportarà cap taxa per la sol·licitud d'homologació al títol espanyol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria
  • Aquells documents el contingut dels quals estiga en una altra llengua diferent del castellà hauran de ser traduïts a través de traductor jurat espanyol.