Mini-jornades gastronòmiques

Mini-Jornades Gastronòmiques a l’IES La Malladeta de La Vila Joiosa

Els i les alumnes de formació professional bàsica d’Allotjament i bugaderia, de la família professional d’Hoteleria i Turisme, dirigits pels seus professors, han organitzat per la primera vegada una jornada gastronòmica a l’IES La Malladeta.

Durant tres dias han realitzat pràctiques relacionades amb la seua futura activitat professional, disenyant el seu propi servei de catering i fent totes les activitats necessàries per a dur-lo endavant, des de l’administració i compra de productes fins l’elaboració, preparació i empaquetat d’aliments per al seu trasllat i posterior consum així com l’adecuació i neteja de zones, utensilis i mantels, expedició de productes, etc.

Les tasques de contabilitat i administració, manteniment i preparació de lloc i aliments i l’atenció al client… han resultat altament gratificants i motivadors tant per a l’alumnat del cicle i els seu professorat com per al professorat del centre en general.

S’han servit més de cen menús als professores del centre aprofitant les sessions d’evaluació acadèmica que s’han realitzat durant estos dies. Han decidit elaborar plats típics de la localidad com “l’arròs amb fessols i oli”, “bollets a la lloseta”, “espencat”, “tarongetes”… així com altres més internacionals com la lassanya –tots ells acompanyts per deliciosos postres on no ha faltat el xocolate.

El vicedirector del centre, Gonzalo Cifuentes Cordero, en representació de tot l’equip directiu, ha manifestat als professors encarregats la satisfacció per aquesta iniciativa i també ha felicitat als alumnes participants.