OPTATIVES 4t ESO

OPTATIVAQUIN DEPARTAMENT LA IMPARTIX?DE QUÈ TRACTA? QUÈ APRENDRÉ?
COMPETÈNCIA COMUNICATIVA ORAL EN INGLÉSDEPT. INGLÉS  L’alumnat té l’oportunitat de treballar comunicativament l’anglés des d’un punt de vista divertit i participatiu. L’objectiu d’esta assignatura és potenciar i aprofundir les destreses de listening i de speaking  amb projectes sobre cultura anglesa o temes d’interés de l’alumnat, dramatitzacions, visites guiades, vídeo-comprensions orals, àudios, pòdcasts, etc. Es treballa molt la presentació oral i això servix en gran manera per a desinhibir-se, saber desembolicar-se davant una audiència i perdre la por de comunicar-se en públic en anglés i en qualsevol idioma, una cosa molt interessant cara al batxillerat. Si t’agrada l’anglés i t’atrevixes… you llaure welcome!    
ARTS ESCÈNIQUESDEPT. MÚSICA O DEPARTAMENT DE CASTELLÀ  
PROJECTE  INTERDISC. INVESTIGA I ACTUABiologia i Geologia amb FilosofiaInvestiga i actua: Futur sostenible Vols aprendre participant? Vols transformar el teu entorn cap a un futur més sostenible? Investigarem problemes reals de la comunitat educativa (entrevistes, enquestes…) per a buscar solucions que posarem en pràctica. I a veure si així aconseguim transformar la nostra realitat i la de l’institut.
PROJECTE INTERDISC. DISSENY EDITORIAL I GRÀFICEducació Plàstica Estàs interesseu@ en el camp del disseny gràfic, la publicitat, l’edició de revistes, el disseny web…? Esta és la teua optativa. Disseny digital és una matèria on es treballaran de manera pràctica, continguts relacionats amb el disseny gràfic i editorial com: fotografia, maquetació de revistes, disseny de cartells, disseny web, disseny de presentacions creatives, disseny de fullets, etc.
Sabers aplicables a altres matèries en la realització de treballs i presentacions, ja que, s’ensenyen els mitjans per a crear propostes visuals i atractives que capten l’atenció i expressen els diferents continguts.
PROJECTE  INTERDISC. HISTÒRIA I CINEMAGeografia i Història Amb esta matèria podràs aprendre Història d’una forma diferent, disfrutable i molt entretinguda. A través del cinema aprofundiràs els teus aprenentatges sobre Història dels segles XIX i XX, descobriràs els secrets del llenguatge cinematogràfic, coneixeràs els secrets del sèptim art, aprendràs a redactar guions i fins i tot gravaràs la teua pròpia adaptació. Els miserables, Cançó de Nadal, Els sants innocents, L’ona… són exemples de pel·lícules basades en novel·les que t’ajudaran a comprendre millor que mai la nostra Història. Llig, mira, sent i emociona’t, descobrix el costat més cultural i humà del nostre passat recent. Punxa en este enllaç si vols saber més.
PROJECTE  INTERDISC. LITERATURA I CINEMALlengua i Literatura Castellana Amb esta matèria podràs aprendre Literatura d’una forma diferent, disfrutable i molt entretinguda. A través de la lectura aprofundiràs els teus aprenentatges sobre Literatura, descobriràs els secrets del llenguatge cinematogràfic, visionaràs adaptacions literàries a la pantalla gran, coneixeràs els secrets del sèptim art, aprendràs a redactar guions i fins i tot gravaràs la teua pròpia adaptació. Els miserables, Cançó de Nadal, Els sants innocents, L’ona… són exemples de pel·lícules basades en novel·les que t’ajudaran a comprendre millor que mai la nostra Literatura. Llig, mira, sent i emociona’t, descobrix el costat més cultural i humà del nostre passat recent. Punxa en este enllaç si vols saber més.
FILOSOFIAFilosofia Taller de debats Introducció a l’assignatura de Filosofia de 1r i 2n de Batxillerat. T’agrada debatre i argumentar? T’interessa parlar de temes que et preocupen? Reflexionarem i debatrem sobre temes d’actualitat. Coneixerem les idees més importants sobre temes clàssics de la filosofia com l’amor, la veritat, la bellesa, la justícia, la igualtat, etc. Portarem la filosofia al carrer i ens convertirem en parlamentaris per a aprendre a argumentar i fer discursos, posant en pràctica la democràcia.  
FRANCÉS     FRANCÉS, SEGONA LLENGUA ESTRANGERA.pdf