COMMEMORACIÓ DEL 25 DE NOVEMBRE


El passat dia 18 de novembre  vam anticipar el 25 de novembre: Dia de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.Els alumnes de Quart d’ESO de l’assignatura de Teatre van elaborar un discurs reivindicatiu juntament amb una interpretació de la cançó de Rozalén “La Porta Violeta”, per als alumnes de Primer i Segon d’ESO com a bestreta de l’acte municipal que es durà a terme el pròxim dia 25 a l’Ajuntament.El discurs reivindicatiu s’escoltarà al llarg de la setmana per RadioMola.

El 25 de novembre i amb motiu del Dia Internacional d’Eliminació de la Violència contra la Dona, el nostre institut, al costat d’altres centres educatius i associacions de Novelda, va participar en un acte organitzat per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Novelda.
L’alumnat del nostre centre va participar amb una exposició realitzada prèviament en classe amb els noms de tots els feminicidis d’enguany i una escenificació de la cançó de Rozalén, La Porta Violeta. Aquest acte va tindre lloc en la Plaça Vella, davant de l’Ajuntament, on també es va realitzar una concentració ciutadana i la lectura d’un manifest.

Discurs del 25 novembre:

“Fins a dates recents la violència de gènere en la parella quedava encoberta per un pacte de silenci, especialment en l’àmbit domèstic. Diferents formes de maltractament eren tolerades, si no acceptades socialment.

En l’actualitat, aquest tipus de violència és considerada un delicte en molts països i s’allunya de manera gradual de la seua condició d’esdeveniment quotidià.

No obstant això, malgrat els avanços, la violència contra les dones continua representant un problema polèmic i complex.
Per això, fem una crida a la gent jove perquè tots i totes, units frenem aquest gran problema que ha suposat aquest any 70 dones assassinades a Espanya.

Hui l’institut de la Mola, just els i les que som ací, ens manifestem en contra de la violència contra la dona.
Volem recordar en primer lloc a totes les dones que ja han sigut víctimes directes o indirectes d’aquesta violència i els transmetem tot el nostre suport tant a elles com als seus familiars i amics/amigues.

La violència contra les dones és real i simbòlica i la real succeeix en molts llocs per part de familiars i gent pròxima a la família però també en ascensors, en parcs, a la nit, pel dia.. No parlem només de violacions sinó d’una sèrie d’actituds des de mirades, paraules que no ens respecten o ens intimiden, que marquen els nostres horaris i els nostres trajectes, això és intolerable que succeïsca.

Per això, la violència de gènere és la manifestació més extrema de la desigualtat entre homes i dones i no desapareixerà mentre no s’aconseguisca la igualtat real i efectiva entre tots dos sexes.

Els maltractaments no són un assumpte privat, és un problema social que es combat amb la intolerància davant el maltractador i davant qualsevol comportament masclista.

Només amb el seu rebuig social aconseguirem avançar per a acabar amb aquest problema, aconseguint així una societat més lliure, justa i respectuosa.

És hora d’actuar”