FOTOCIENCIA I EMOACCIÓN EN EL NOSTRE CENTRE

Aquest curs, amb les mesures COVID, cal reinventar-se per a continuar compartint experiències internivel.  perquè és més important que mai continuar realitzant activitats per a teixir comunitat educativa. A l'octubre es va llançar la idea de realitzar fotografies contra la violència de gènere. El 25 de novembre, l'exposició ‘Et vull lliure’ estava en les parets del centre sumant-se a altres activitats que es van realitzar. En el següent catàleg es poden veure algunes d'elles:

 https://portal.edu.gva.es/ieslamola/wp-content/uploads/sites/456/2021/01/catàleg-25n_optimize.pdf  

I al desembre va estar preparada l'exposició ‘Fotociencia’ promoguda per l'Àmbit CTEM i el Departament de Filosofia.  Han participat estudiants de tots els nivells, des de 1ºESO fins a 2ºBachillerato, i cada participant ha rebut un diploma i un obsequi. En el catàleg es poden veure les fotos participants: https://portal.edu.gva.es/ieslamola/wp-content/uploads/sites/456/2021/01/fotociència-mola-catàleg_optimize.pdf 

A través de l'Àgora Emoacció, una bústia que hem col·locat a l'abast de tots els estudiants, compartim problemàtiques relacionades amb l'assetjament escolar, les addiccions, la violència de gènere… totes acaben amb ‘I tu, què faries?’. I amb pseudònims els intentem donar solucions diverses. Els estudiants de 2ºBachillerato de Psicologia i de 3ºESO de Biologia són els que estan dinamitzant l'Àgora, fins i tot convertint algunes d'aquestes situacions en obres de fòrum teatre en les quals, com a espectadors, busquem una solució col·lectiva. Des de l'AMPA s'han donat suport a aquestes iniciativa relacionades amb la ciència i amb l'educació emocional.

Seguint la línia de redissenyar el nostre univers emocional, els estudiants de 3ºESO han inventat medicaments que ens encantaria tindre a prop. Per exemple serveixen per a potenciar l'autoestima, la memòria, la creativitat, la seguretat… i combatre l'enveja, l'enuig, la ira, la gelosia, la por… “Emozol és un medicament per a les emocions. Quan senta una de les emocions que indicarem a continuació, unfle el globus corresponent i se sentirà molt millor. El globus roig és per a quan se senta enfadadx, el globus blau per a quan se senta trist, el globus groc per a quan tinga por, el globus rosa per a quan tinga ansietat i el globus verd per a quan senta gelosia.” “La crema ILove Crema regeneradora emocional l'ajudarà a veure el costat positiu de les coses, a sentir-se millor emocionalment, a afrontar el futur amb esperança, a veure el costat bo dels altres i molt més.” “Envidemed pertany al grup de medicaments dels anomenats ‘millorant a les persones’. Aquest medicament està indicat en el tractament simptomàtic dels trets d'enveja suau i aguda incloent la ira lleu i moderada.”

En les pàgines web de l'institut i del projecte Obrim una finestra al món, que tix i acompanya aquestes experiències, es pot consultar el catàleg de medicaments: https://fanxtics.files.wordpress.com/2021/01/medicamentos-universo-mola-7.pdf i i una mostra de l'Àgora emoacció:

 https://fanxtics.files.wordpress.com/2021/02/agora-emoaccio-.pdf