IMMERSIÓ LLINGÜÍSTICA-CULTURAL EN WIRRAL-LIVERPOOL

1Amb el nou any, arriba la nostra cita anual amb Liverpool, els Beatles …. Un any més, però amb la mateixa il·lusió o més si cap, el nostre alumnat de 1r de Batxillerat acompanyat per les seues professores Verónica Padilla, Conchi Ivorra i Mamen Còrdova, es disposen a emprendre el seu viatge d’immersió lingüística-cultural en Wirral (Regne Unit) de l’11 al 18 de gener.

Durant la seua estada en aquesta àrea del nord-oest d’Anglaterra, els nostres estudiants tindran l’oportunitat de conéixer in situ tot allò que han estudiat al llarg de la seua etapa educativa: els orígens medievals de ciutats com Chester, el naixement de la revolució industrial a Manchester, la rellevància mundial d’un dels grups de pop més emblemàtics “Els Beatles”, així com tots els llocs relacionats amb ells a la ciutat que els va veure nàixer i créixer, Liverpool. Tampoc ens oblidem de la importància que va aconseguir aquesta ciutat durant la 2a guerra mundial ni del pes que va tindre el seu port com a punt de partida de tots aquells que buscaven una nova oportunitat en el nou món.

Però sens dubte, el que fa d’aquest viatge una experiència inoblidable, és la convivència amb famílies angleses durant els dies de la nostra estada a Regne Unit. Amb elles els nostres alumnes comparteixen les experiències viscudes cada dia, posant en pràctica l’idioma aprés a les nostres aules, coneixen de primera mà diferents maneres d’afrontar el dia a dia, cuinar, i un llarg etc. que amb tota seguretat els fa adonar-se de la utilitat de l’aprés i la necessitat de continuar aprenent. Una vegada més, esperem que aquest viatge que amb tant d’afecte i il·lusió preparem per a ells, els resulte una experiència inoblidable que perdure en la seua memòria i en els seus cors més enllà del que dura un curs escolar.