Decisión colectiva de no inasistencia a clase el 9 de Marzo

DECISIO COL·LECTIVA D’ INASSISTENCIA A CLASSE DIA 9 DE MARÇ

La Direcció de l’IES La Canyada, informa que els alumnes de segon cicle, batxillerat i cicles formatius han comunicat al centre que el Sindicat d’Estudiants ha convocat una JORNADA DE PROTESTA d’estudiants per al dia 9 de març. A més a més, l’alumnat ha presentat entemps i forma un full amb més de 20 signatures sol·licitant exercir el dret a la decisió col·lectiva d’inassistència a classe tal i com indica la legislació vigent.
 

Per tal d’evitar confusions, la direcció del centre vol deixar clar:
 
        1.- L’ alumnat de 3r, 4t d’ESO, 1r Batxillerat, 1r i 2n de FPB té dret a exercir la DECISIÓ COL·LECTIVA D’INASSISTÈNCIA A CLASSE (No existeix el dret a vaga per a l’alumnat no universitari).

        2.- Per altra banda, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO NO TÉ dret a exercir la DECISIÓ COL·LECTIVA D’ INASSISTÈNCIA A CLASSE.

3.- A la vista de la sentència 900/2012 del TSJCV el punt 2 de l’article 34 del Decret 39/2008, ja no és necessària l’autorització dels pares, mares o tutors o tutores de l’alumne, per a poder exercir la decisió col·lectiva d’inassistència a classe.
4.-El centre garantirà el dret d’assistir a classe, així com el de quedar-se en el centre, degudament atés, l’alumnat que no desitge exercir el dret de reunió.