TEIXIM IGUALTAT

Teixim Igualtat al Juande

S’apropa el 8 de març i volem celebrar-lo recordant aquelles dones anònimes i invisibles, dones que van sostindre la vida familiar amb els seus treballs domèstics. Dones que s’ajudaven en la cura dels fills, dones que es reunien per a cosir, brodar, fer ganxet, fer tapets, barrets i bufandes. Eren mestres del reciclatge i economistes de l’escassetat.

Algunes d’aquestes reunions foren l’inici de moltes reivindicacions, pensem, per exemple, en els clubs de costura de les primeres sufragistes, en les dones pacifistes, o, en les dones indígenes que teixint aprenen el valor d’allò col·lectiu. Quan una dona indígena teix està dibuixant el pensament de la seua comunitat, el símbols de la vida, les seues muntanyes i els seus rius.

Reivindiquem aquestes dones i els espais de trobada, convidem els homes a formar-hi part, trenquem els estereotips. Treballem per la igualtat. Reivindiquem el diàleg com la millor manera de superar els conflictes.

El dimarts, dimecres i dijous de la propera setmana alguns membres del professorat estarem fem ganxet a l’hora del pati.

El dimecres 8 de març a les 11.00h farem un taller de ganxet a la biblioteca amb alumnat de 3r i 4t d’ESO.

Nosaltres portarem tot el material Us animem a participar. T’apuntes?