L’IES JOAN COROMINES TORNA DE VILACIÈNCIA AMB MÉS DE 2000€ EN PREMIS

Els passats 25 i 26 d’abril de 2024, es va celebrar la Fira Vila Ciència a Vila-real amb la finalitat de fomentar la investigació i les vocacions científiques entre els més joves. L’alumnat participant té l’oportunitat d’explicar els seus projectes d’investigació al públic visitant, on disposen d’un estand per mostrar i explicar els seus projectes.

L’esdeveniment va començar amb l’actuació del Mag Yunke, qui va fusionar la ciència i la màgia de manera sorprenent. Tant l’alumnat com els participants van quedar fascinats per aquesta combinació única.

Posteriorment i al llarg dels dos dies de fira, els projectes són avaluats per un jurat qualificat que s’encarregarà d’atorgar els premis als millors treballs.

La fira Vilaciència presenta tres modalitats amb opció a tres premis cada modalitat (https://vilaciencia.es/bases-2024) L’IES Joan Coromines va participar en les modalitats de Ciències de la Terra i en la modalitat de Tecnologia obtenint el primer premi en totes dues categories, així com dos tercers premis.

El primer premi en la categoria de Ciències de la Terra va ser per a l’equip Fractal, format per Iker Alonso Cervera, Lorena Isabelín Veres, Sergi Farré Rosas i Yasmine Addi Omari. El premi consisteix en una beca de 900 euros i la participació en la Fira Memorial Jesús Matos (Cadis).

En la modalitat de Tecnologia. L’equip guanyador va ser Stick format per Patricia Ruiz Julbe, Marta Obiol Muyas, Nuria M. Filip i Aitana Crespo Artigas que a més de la beca de 900 euros, tindran l’oportunitat de participar en la Fira Zientia Asoka a Bilbao.

L’equip Smartcase format per Aiman Eladdouti, Amaia Meseguer Jiménez, Aneley García Tijeras i Rania El Aissaoui Besliman van guanyar un tercer premi que consisteix en una visita a L’institut de Física Corpuscular a València i l’equip ArmBand format per Fadoua Habada, Thais Fernández Medina i Carla Sanz Fernández van guanyar un xec valorat en 100 euros.

Tots els equips van ser tutoritzats pels seus professors Isaac Soler i David García que van poder gaudir amb l’alumnat de l’IES Joan Coromines en unes jornades increíbles plenes de ciencia i magia.