L’IES GABRIEL MIRÓ MOSTRA EL SEU COMPROMÍS AMB UN DIA INTERNACIONAL DE LA DONA HISTÒRIC

Baix el lema “Camina per la igualtat”, l’alumnat dels CCFF de Grau Superior de Promoció de la Igualtat de Gènere i de Integració Social van participar, junt a les seues tutores i professorat del centre, en la Marxa del Dia Internacional de la Dona, al municipi d’Oriola. La manifestació, igual que ha ocorregut en altres ciutats espanyoles, va ser tot un èxit de participació des del seu inici a l’Ajuntament a las 19:30 hores, fins la finalització de la concentració en la Glorieta Gabriel Miró, rondant les 21:00 hores, inundant els carrers en un clima de reivindicació i reflexió sobre la discriminació de gènere.

La convocatòria de vaga laboral va tenir un seguiment desigual en el centre (secundat pel 28% de professores i nombrós entre l’alumnat, que en alguns casos va arribar al 100% de les classes), fet que no oculta l’impacte simbòlic que la jornada va tindre respecte a una societat cada vegada més conscienciada amb el paper que deu correspondre a la dona. Atallar la bretxa salarial, trencar amb el sostre de cristall no sols en l’empresa privada, sinó també en les administracions públiques, superar la infravaloració del treball domèstic, lluitar contra els micromasclismes i eradicar la violència de gènere son assumptes que, com a persones educades en un estat lliure i democràtic de dret, deguem assumir amb responsabilitat.